artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 30. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Minestrone leves

Sajttal-baconnel egybesütött jércemell jázmin rizzsel, kompóttal

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Gróf Tisza István Kórház és  Szülészeti Osztályának Egészséges anya- egészséges gyermek alapítványa a Születés hete alkalmából szakmai fórumot rendezett 2014. május 7-én, a kórház Dr. Böszörményi Nagy Géza termében.

 

 

Dr. Zákány Zsolt osztályvezető főorvos köszöntötte a fórum résztvevőit és házigazdaként konferálta fel a köszöntő beszédeket mondó vendégeket.

Az előadások előtt Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországot demográfiai katasztrófa fenyegeti, a lakosság száma 10 millió alá esett. Ahhoz, hogy ez pozitív irányba változzon, a kórház és azon belül is a szülészet munkájára is nagy szükség van. Mindenkinek szívből kívánja, hogy átélje a születés örömeit, jelenleg ő a harmadik unokáját várja. Bízik abban, hogy a gazdasági feltételek is mindenki számára megteremtődnek, lehetővé téve a felelős gyermekvállalást. A rendezvény résztvevőinek hasznos, eredményes tanácskozást kívánt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pálfi Anikó, a Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetője nagy szeretettel köszöntötte a fórum résztvevőit. A közigazgatás oldaláról megközelítve ezt a területet elmondható, hogy immár másfél éve az államigazgatási feladatokat a térségben területi szinten, járási hivatalként látják el. Sok feladat szorosan kapcsolódik az egészségügyi ellátáshoz, példaként emelve ki az elmúlt héten megrendezésre került védőnői konferenciát, amely a védőnők szakmai fejlődésében jelentős szerepet játszik.

A gyámhivatal, munkaügyi kirendeltség, a népegészségügyi szakigazgatási szerv, valamint a hatósági osztály szociális részének munkájában is fellelhetők ezek a kapcsolódási pontok (pl. ápolási díjak, közgyógyellátás, időskorúak ellátása, egészségügyi szolgáltatások). Hivatalvezető asszony kiemelte, hogy a közigazgatási reform olyan úton halad, amely minél közelebb hozza a közigazgatást az itt élő emberekhez (pl. kormányablakok kialakítása). Ezeknek nagy része már területi szinten is megvalósult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere beszédében elmondta, hogy városvezetőként mindig jó abba a kórházba visszatérni  - és ott ilyen fontos konferencián részt venni - amely sokáig a város fenntartásában volt, illetve látni azt, hogy továbbra is jó kezekben van az intézmény. Ahhoz, hogy ez hosszú távon is így maradjon, feltétlenül szükség van a kórház dolgozóinak áldozatos, lelkiismeretes munkájára, amellyel az ebben a térségben élő 100.000 ember egészséghez való hozzáférését tudják biztosítani.

Polgármester úr kiemelte, hogy a Születés hete nem véletlenül kötődik szorosan az Anyák napjához, ugyanis talán az egyik legszebb kapcsolat az anya gyermek kapcsolat. Fontos, hogy a születés egy tervezett, várt esemény legyen a családok részéről, ehhez a szülészeti osztály dolgozóinak munkájára is feltétlenül szükség van. Lényeges, hogy a szülőkhöz is eljussanak ezeknek a konferenciáknak az üzenetei, megállapításai. Anyaként, apaként hozzájussanak azokhoz az információkhoz, amelyek a gyermekvállalással, születéssel kapcsolatosak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az önkormányzat ezekhez a célokhoz olyan formában járulhat hozzá, hogy a szűkös anyagi keretek ellenére is támogatja a kórházhoz tartozó fejlesztéseket, példaként említhető itt a gyermekorvosi rendelő felújítása, amely a Város napján, május 22-én átadásra kerül. Pár hónapos előkészítő munka után a felnőtt orvosi rendelő épületének felújítása is megtörténik. Muraközi István megköszönve a megtisztelő figyelmet, eredményes tanácskozást kívánt a konferencia résztvevőinek.

A szakmai program előtt Dr. Muraközi Zoltán főigazgató úr házigazdaként köszöntötte a résztvevőket, vendégelőadókat. Fontosnak tartotta, hogy a rendezvény szervezőinek, megvalósítóinak, a kórház dolgozóinak köszönetet mondjon, ugyanis óriási munka és elkötelezettség szükséges ahhoz, hogy egy ilyen színvonalú esemény megvalósulhasson. Ennek során sok tényezőt figyelembe kell venni, a konferencia menetét kitalálni és végül ezt a gyakorlatban megvalósítani. A kórház szülészet-nőgyógyászat osztályán hivatalosan öt orvos dolgozik, közülük Dr. Bedő Tibor főorvos úr nyugdíjasként vesz részt az osztály munkájában. A kötelező feladatok mellet az osztály nővéreivel, dolgozóival együtt időt szakítottak arra, hogy ezt a rendezvényt létrehozzák, ezért a kórház és az itt jelenlévők nevében köszönte meg főigazgató úr ezt az áldozatos munkát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szakmai fórum részletes programja olvasható. A Gróf Tisza István Kórház szülészet-nőgyógyászat osztályának további hasznos információk találhatók az érdeklődők számára.

You have no rights to post comments