artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az „Örökbefogadás Program”, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület legújabb kezdeményezése, amelynek keretében felelős helyi vállalkozókat keresnek, akik szeretnének tenni azért, hogy javuljon a közvetlen környezetükben élő rászorulók helyzete és kevesebb nélkülöző legyen.

Az egyesület eddigi tapasztalatai alapján fejlesztette ki a most induló régiókra felosztott támogatói programot, ami először Hajdú-Bihar megye egyes térségeiben indul el. Az „Örökbefogadás programhoz” csatlakozó felelős vállalkozók egy járás kiválasztásával és támogatásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az Élelmiszerbank Egyesület minél hatékonyabban tudja az ország egyes részeit lefedni és ezáltal a rászorulókhoz élelmiszert eljuttatni. A támogatáson keresztül a vállalkozó a kiválasztott járás Örökbefogadójává válik.

„Az emberek szívesebben adakoznak, ha tudják, hogy a közvetlen környezetükön tudnak segíteni. A mostani Örökbefogadás program célja, hogy újabb támogatók révén még több rászorulóhoz tudjunk élelmiszer adományt eljuttatni!Első régiónak Hajdú-Bihar megye egyes járásait választottuk, de később szeretnénk a programot kibővíteni az egész ország területére.Reméljük a programunkba sok helyi vállalkozást sikerül bevonni.” – nyilatkozta Sczígel Andrea az Élelmiszerbank Egyesület munkatársa.

Magyarországon a hónap végére százezreknek nincsen pénze élelmiszerre, sok háztartásban mindennapos a nélkülözés, még a gyerekek esetében is. A magyar élelmiszeripari gyárakban és hipermarketekben viszont rengeteg olyan élelmiszer keletkezik, amelyet valamilyen okból, például hibás csomagolás miatt, nem lehet forgalomba hozni. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület ezeket a feleslegessé vált ételeket „megmenti” és eljuttatja a rászorulókhoz, ezzel csökkentve a nélkülözők számát. Az Egyesület 220 partnerrel működik együtt országszerte, amelyek összesen mintegy 300 000 rászorulónak nyújtanak segítséget Magyarországon.

A potenciális „Örökbefogadók” a weboldalon tudhatnak meg többet a programról.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület non-profit szervezet, célja, hogy összegyűjtse a felhalmozódó élelemiszerfeleslegeket és ingyenes élelmiszeradományként eljuttassa azokat minél több magyarországi rászorulóhoz, ezzel elősegítse a szegénység és az alultápláltság csökkenését.

Az Élelmiszerbank Egyesület vállalatoktól és magánszemélyektől is gyűjt élelmiszereket, az összegyűjtött élelmiszerek szétosztása közhasznú szervezeteken és önkormányzatokon keresztül történik, akik meleg étellel vagy élelmiszerrel látják el az arra rászorulókat.

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

You have no rights to post comments