artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Júliusra befejeződhetnek az útfelújítási munkálatok városunkban.

 

 

 

 

Mint arról már beszámoltunk, a HURO Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési program keretében Berettyóújfalu Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a gyűjtőutak felújítására, amely keretén belül több utcát felújítanak városunkban. Demény Zsoltot, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának munkatársát, a pályázati projekt vezetőjét arrók kérdeztük, megfelő ütemben haladnak-e a munkálatok. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 - A Fazekas utca kivitelezési munkái már tavaly elkészültek, itt már csak a tartós burkolati jeleket kell elkészíteni, de a Béke utca csapadékvíz-elvezetése és a közvilágítási oszlopok áthelyezése is megtörtént. A napokban sikerült leaszfaltozni az úttestet, jelenleg az útpadka kialakítása zajlik. E mellett a Táncsics téren áthelyezték a közvilágítási oszlopokat, valamint több helyszínen parkolókat alakítottak ki – fogalmazott a projekt vezetője. Hozzátette: a Béke utcával egy időben aszfaltburkolatot kapott az útpálya is. Itt jelenleg a tereprendezés, illetve az útfestési feladatok következnek. Hamarosan a zöldterület kiépítését is elkezdjük, amely során díszfákat, cserjéket fogunk ültetni, a téren pedig padokat és szemétgyűjtőket helyeznek ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugyanakkor elmondta, hogy a Bercsényi utca végleges kialakítása még hiányzik, de már ott is elkezdődtek az előkészítési munkálatok. - Ez az az utca, ahol még magánterületeket is vásároltunk azért, hogy szabványos és jól közlekedhető utat tudjunk építeni. Az új kerítések már készülnek és a közműáthelyezések is megtörténtek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Új helyet kapott a gólyafészek, amit a gólyapár már birtokba is vett, igaz második nekifutásra, de reméljük, hogy mire az új út elkészül már a gólyafiókák is megszületnek. A jelenlegi ütemterv alapján minden esély megvan arra, hogy időben, vagyis július 1-jére minden helyszínen elkészüljön a beruházás – hangsúlyozta a hivatal munkatársa.

You have no rights to post comments