artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Olvasói  levelet kapott szerkesztőségünk 2014. március 25-én, amely egy berettyóújfalui lakos hivatalos levél kikézbesítésével kapcsolatos sérelmeiről szól. Az etikus újságírás szabályai szerint felkerestük az ügyben érintett Berettyóújfalui Polgárőrség elnökét, reagáljon a felvetett kérdésekre. Alábbiakban a panaszos levelet, valamint Mazács Ferenc elnök válaszát változtatások nélkül olvashatják.

 Tisztelt Szerkesztőség!

A mai napon a Polgárőrség helyi irodájában volt dolgom, sajnos sikertelenül. Ezt a levelet találtam tegnap (vagyis március 24-én) a postaládámban, mert senki nem volt otthon. Ma, március 25-én érte mentem a megjelölt helyre, de már visszaküldték a feladónak a levelet.


Miért is??? Különböző válaszokat kaptam a z irodában jelenlévőktől, pl.: Mert nem volt otthon senki. Már ezt sem értettem, nem kell iskolába menni és dolgozni, otthon kell várni, hátha valaki, valamilyen levelet hoz majd.........??? A szomszédok azt mondták, nem is lakik, és nem is fog senki az adott címen lakni!!!! Miért kérdezősködnek utánunk a szomszédoktól, a postás sem ezt szokta tenni, szerintem ehhez nincs joguk még a polgárőröknek sem. Ja, és egyébként is feltételezték, hogy fizetési felszólítás van benne, mikor szóvá tettem, hogy nekik semmit nem kell feltételezni, hiszen nem ez a feladatuk, felhívta a figyelmemet a polgárőr, hogy ez már rágalmazás, ezt ő nagyon jól tudja., hiszen jogot végzett!!

Így tehát, az az okos döntés született, vissza a feladónak, az állampolgár nem baj, ha jön, úgyis mindenre ráér, majd megkapja egyszer a levelét......

Az értesítőn , amelyet valószínűleg Ők írtak meg, az áll, 3 azaz három munkanapig lehet átvenni a levelet, az pedig már másnapra le is járt........szerintük.

Én ennek ellenére fel vagyok háborodva, mert ma szerettem volna, annak rendje és módja szerint átvenni a levelet, (ami vagy a fiamnak vagy az élettársamnak szól), de már nem volt lehetséges.

Nem jól értelmeztem a nálunk hagyott értesítőt, vagy ehhez is jogot kell végezni?

Ha lehetséges, szeretném, ha ez megjelenne a Berettyóhíren, azzal a kérdéssel kiegészítve, hogy ki gyakorol törvényes felügyeletet a helyi Polgárőrség felett, kihez lehet panasszal fordulni? 

Üdvözlettel, Pappné Dorogi Ibolya, Berettyóújfalu, Földesi u.2/D.

 


 

Kedves Városlakó, Tisztelt Ügyfél!

 

Személyes és igencsak publikus észrevételére és sérelmeire, kérem engedje meg reagálásomat, mivel igen sok területet érint. Szeretném tömören Önnek felvázolni Berettyóújfalu Város Önkormányzatának végzett egyik olyan munkafolyamatát, amit a Kálvin tér 5. szám alatti irodában dolgozó, levélkézbesítő-feladatvégrehajtó személyek végeznek nagy odafigyeléssel.

 Városunk Önkormányzati Hivatalában, különböző osztályain és hatósági területein íródnak különböző jellegű és tartalmú, hivataloknak, intézményeknek, ügyfeleknek, városlakóknak iktatott levelek. Ezek a megszületett levelek lehetnek határozatok, felszólítások és egyéb tartalmú iratok. Napi rendszerességgel és dokumentálás mellett, ezeket a leveleket, területileg szétszortírozva, elszámoltatás és komoly felügyelet szerint, a közmunkaprogramban felvett és alkalmazott személyek viszik ki a jelölt célállomásokra. Tehát nem Polgárőrök!

A kikézbesítendő borítékokra az ügyek intézői jól látható módon feltüntetik a célirányt és a célszemélyt, aminek alapján - ismételten kiemelem - a közhasznú dolgozók juttatják el a helyekre.

Sajnos, a kézbesítők szempontjából, Ön nem tartózkodott otthonában az adott napon és több lehetséges időpontban. Az, hogy részben utcai munkájuk során más városlakókkal, ismerősökkel, egyéb személyekkel találkoznak és hol munkájukból és személyes ügyeikből adódóan beszélgetésbe kerülnek a nyílt utcán emberekkel, az még törvényileg nincs megtiltva sem korlátozva. Polgárőröknek, mint közfeladatot ellátó személyeknek meg pláne nincs.

A panaszos levele nem teljes, illetve hiányos, mivel azt állította több dolgozó előtt: „a civil közcélúakról azon se csodálkozna, ha felbontanák a leveleket”. Erre kapta válaszul, hogy: rágalmazás az Ön részéről.

Az Önkormányzaton keresztül foglalkoztatottak számára vannak jogok és kompromisszumokat el nem fogadható munkaszabályok. Az ügyfelek leveleit rövid időn belül, adatvédelmi jogok betartása mellett, időjárástól függetlenül, meghatározott munkaidőn belül célba kell juttatniuk.

Vannak olyan érintett lakosok, célszemélyek, akik részére nem, vagy a körülményekből adódóan nem igazán teljesíthető a küldemény átadása. Ilyen esetben a levél tartalmi milyenségétől függetlenül visszaküldésre kerül a kiküldő ügyintéző felé, mivel tartalma lehet határidő függvényes is. (Szabály!!!) A jelölt esetben is ez a formula lett végrehajtva. Tértivevényes levelét átvehette volna a nem messze található helyi Önkormányzati Hivatalban, de igénye szerint a közcélú dolgozók által, az rögtön kihozható is lett volna, mivel elsődleges az ügyfél kiszolgálása.

Az ügy miatt adódott kellemetlenségekért és a levél, azon napi nem átvétel elmaradásáért, kérném ez úton a közcélú dolgozók nevében is: szíves elnézését és bocsánatkérését!

Nem utolsó sorban és nem kioktató jelleggel, figyelmébe ajánlanék egy fontos információt.

A Berettyóújfalui Polgárőrség Irodájában nappali, illetve munkaidőn belüli közmunkavégzést Önkormányzati és Polgárőr Elnöki engedéllyel, komoly és írásos szabályok mellett végzik a kijelölt közcélú dolgozók. Nem Polgárőrök végzik e tevékenységet, mivel több okból nem is lehetne a kettőt kombinálni. Nem minden esetben Polgárőr az a személy, aki irodánkban tartózkodik, hiszen Ön sem volt az irodánkban akkor.

A Polgárőrt több, törvényi feltételeknek megfelelően felismerheti Városunkban is, példaként említeném: láthatósági mellény, igazolványa, intézkedése, stb. Civil emberekről nehéz megállapítani és állítani ilyet.

Véleményem szerint, a kézhez nem kapott levele, a dolgozó akkori rálátása szerint, jogosan, határidőn belül, biztonságosan visszakerült az illetékes ügyintéző felé, amit bármikor átvehet Városunk Hivatalában.

Elutasítom viszont mint jogi képviselője, a Berettyóújfalui Polgárőrség e fajta, médiákon és közösségi oldalakon való lejáratását és hitelrontását. Az Ön információ és az ügyben való tudatlansága nem mentség Városunk elismert rendfenntartó Szervezetének rossz hírbehozására. Kérem, hogy a publikus és már igénybe vett médiákon keresztül helyesbítse sértő magatartását a fent jelzett Szervezettel szemben, a jogi lépéseink elkerülése érdekében, rövid időn belül.

Kérdésére válaszolva a Berettyóújfalui Polgárőrség, mint Városunkban működő Rendvédelmi Szervezet Felügyeletét, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség és a Debreceni Törvényszék látja el.

Működésünkkel kapcsolatos, szolgálatellátással, Városunk közrendjével-közlekedésével összefüggő jelzéseit, észrevételeit tisztelettel várom városunk lakosságától továbbra is.

Munkanapokon: 09.30-13.30 óra, Berettyóújfalu, Kálvin tér 5.

 

Jó egészséget kívánva, tisztelettel:

Mazács Ferenc

Berettyóújfalui Polgárőrség Elnöke

Járási PSZ koordinátora

                                                       

You have no rights to post comments