artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Víz világnapjához kapcsolódó kísérletsorozat, íjászat, extrémsport bemutató, néptánc – többek között ezek fogadták a Civil Udvarba látogatókat szombaton az Első Civil Napon.

 

 

 

Mint arról beszámoltunk, a hétvégén megnyitott civil udvar a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésére jött létre, azzal a céllal, hogy elősegítsék a szabadidő hasznos eltöltését. A korábbi Kis-Elzett épületében helyet foglaló egyesületek változó hosszúságú előkészület után tudtak beköltözni, ugyanis minden egyesület saját magának alakította ki a termét, önkéntesek bevonásával. Az ingatlant az önkormányzat ingyenesen bocsátotta az egyesületek használatára.

 

 

 

 

 

 

 

- A Bihari Természetbarát Egyesület a Víz világnapjához kapcsolódó kísérletsorozata és vetélkedője, az íjászat és az extrémsport bemutató sokakat vonzott, de nagy volt az érdeklődés a Bajnóca Néptáncegyüttes gyermeknéptánc csoportjainak fellépése és a nagytermükben kismamák és gyermekeik részére megtartott "Kerekítő" iránt. A fiatal fiúk közül sokan kipróbálták a Bihari Szabadidő és Sportegyesület kondicionáló gépeit, amelyben külön érdekességnek számított, hogy az egyesület Európa és Világbajnok sportolói segítették az érdeklődőket- fogalmazott Molnár Tamás szervező. Hozzátette: a Szélső Érték Kör Egyesület Unplugged koncertjére is teljesen megtelt az egyesület klubterme, ahol a résztvevők színvonalas zenés előadást tekinthettek meg Papp Zsolt és fia, Papp Balázs, valamint Kahut János előadásában. A Szélső Érték Kör Egyesület klubtermében kiállított képeket a nap folyamán nagyon sokan megtekintették és elismerően nyilatkoztak a művészek alkotásairól, de a Parola Egyesület fedett extrémsport pályája - melyből ezen kívül Magyarországon csupán kettő létezik - és bemutatója iránt is sokan érdeklődtek.

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: Nagy Sándor

A magyar hagyományokat is megismerhették a látogatók, ugyanis a Borosjenői Kádár István Hagyományőrző Íjász Egyesület mellett a Berettyóújfalui Arkadas Baranta Sport és Hagyományőrző Egyesület is bemutatkozott. Mindkét, a magyar harcmodort bemutató egyesület magas színvonalú bemutatót tartott az érdeklődők részére, majd eszközeik kipróbálási lehetőségét is biztosították az érdeklődőknek. E mellett nagyon sok fiatalt vonzott a BMSE Ökölvívó Szakosztályának bemutatkozása is. A sportolók magas színvonalú bemutató edzést tartottak, majd  Nemes József irányítása mellett szintén ki lehetett próbálni az eszközöket. A napot a Bajnóca Néptáncegyüttes fellépése majd táncháza zárta, ahol minden korosztály érdeklődve jelent meg, és nagy örömmel táncolták a Moldvai táncház lépéseit. Molnár Tamás elmondta: a programnak természetesen lesz folytatása, ahogy az a civil szervezetek erejéből és önkéntességükből telik. Reményeik szerint a Civil Udvar szervezetként hosszú távú együttműködési lehetőséget tud biztosítani Berettyóújfalu civil szervezetei számára, helyszínként pedig egy kulturális-, sport- és szabadidős területként fog funkcionálni a berettyóújfaluiak és környékbeliek számára.

Még több fotóért kattintson

You have no rights to post comments