artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

Felújítási munkák miatt keddtől forgalomkorlátozások lesznek a 4-es számú főúton Debrecenben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos szinten közel 34 milliárd forint összértékű útfelújítási program keretében folytatja a 4-es számú főút Debrecen belterületét érintő felújítási munkáit. A Irinyi utca és az Attila tér közötti szakasz még a tél beállta előtt megújult, a teljes beruházás pedig várhatóan április végéig készül el.

Folytatódnak a felújítási munkák 2014. március 18-tól a 4-es számú főút Debreceni átkelési szakaszán. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2013. november 4-én adta át a munkaterületet a kivitelezőnek. Az első ütemben a 4-es számú főút Irinyi utca - Attila tér közötti szakaszára eső lokális pályaszerkezet cserék, új kopóréteg építés készült el. Atél beálltával 2013. december 10-étől felfüggesztették az építési munkákat.

A kedvező időjárási körülmények miatt a kivitelező 2014. március 18-án újra elkezdi a munkát. Ebben az időszakban a 4-es számú főút Attila téri csomópontja, valamint az Apafi utca közötti szakaszon előirányzott munkákat fogja elvégezni. Az érintett területen a szakemberek szintbe emelik a közműszerelvényeket, elvégzik a felújításra szoruló autóbusz öblök pályaszerkezet cseréit, a lokális pályaszerkezet cseréket, az új kopóréteg építését, valamint az új burkolati jelek felfestését is. A kivitelezés ideje alatt a teljes munkaterületen 30-as sebességkorlátozás és előzési tilalom lesz érvényben. A lokális pályaszerkezet cseréknél ideiglenes sávlezárásokra számíthatnak a közlekedők, az aszfaltozási munkarészeknél pedig jelzőőr irányítja majd a forgalmat.

A 48-as főút 900 méteres szakasza, a 4212-es jelű Püspökladány–Szeghalom összekötő út 4,3 kilométeres szakasza, valamint a 4811-es jelű Derecske–Konyár-Bajonta összekötő út 2 kilométeres szakaszának  felújítása 2014. március 17-én kezdődött. Ezeken a szakaszokon is ideiglenes sávlezárásokra és sebességkorlátozásokra kell számítania a közlekedőknek. A felújítási munkák 2014. április végéig valamennyi helyszínen befejeződnek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, a kivitelezés időtartama alatt kerülje el a fentebb jelzett útszakaszokat.

You have no rights to post comments