artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

Az évet értékelő tiszti értekezletet a Püspökladány Katasztrófavédelmi Kirendeltségen is megtartották hétfő délelőtt.

 

 

 

Dombi Imréné, Püspökladány város polgármestere mellett, a társszervek képviselői, valamint a járási hivatalvezetők is tiszteletüket tették az ünnepségen. Lövei Csaba tű. alezredes, kirendeltségvezető köszöntötte a jelenlévőket, majd részletes beszámolójában mutatta be a kirendeltség és a tűzoltó-parancsnokságok tavalyi évi munkáját. Bár a vonulások száma csökkenő tendenciát mutat, amihez nagyban hozzájárult a prevenciós munka a térségben, egyre több feladat hárul a hivatásos állományra. A képzések, gyakorlatok és a kellő elismerés mind segítik a beavatkozói állomány munkáját, melyet megfelelő szakmai tapasztalattal és elhivatottsággal végeznek. A "ladányi" tűzoltók már többször bebizonyították rátermettségüket, köztük a márciusi hóhelyzet, vagy a dunai árvízi védekezés során. Ebben az évben is folytatni, illetve emelni szeretnék az itt folyó szakmai munka nívóját, melyre méltán lehet büszke Hajdú-Bihar megye.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően Pintér Tamás tű. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavéldelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta, hogy a kirendeltségek rangsorában a helyiek előkelő helyet vívtak ki maguknak, több szempontból is kiemelkedően teljesítettek. Püspökladány illetékességi területén több veszélyes üzem is van, amelyek a megfelelő kontroll nélkül komoly veszélyeket is okozhatnak. Emellett kiemelte a 4-es, és 42-es főutak jelentőségét, óriási az áthaladó nemzetközi forgalom, és ez a veszélyesáru szállítás, valamint a műszaki mentések szempontjából is óriási jelentőséggel bír- itt történik sajnos a legtöbb halálos kimenetelű közúti baleset. Végezetül Alezredes úr a sporttéren is jeleskedő tűzoltókat méltatta, akik közül többen is kiemelkedőek ezen a területen- hiszen, mint mondta- a tűzoltói hivatás egyik alappillére a kiváló fizikális erőnlét, mely egy beavatkozás során akár életeket is eldönthet.

You have no rights to post comments