artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 5. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Igazi tavaszias hangulatban emlékeztünk szombaton délelőtt az 1848-49-es szabadságharcra a Berettyóújfaluban megtartott ünnepi eseményeken.

 

 

 

Elsőként a római katolikus templomban, ünnepi szentmisére gyűltek össze városunk lakói, kokárdával tisztelegve a 166 éve történt forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.

Márku János plébános köszöntője után Dénes Zoltán, újirázi kanonok beszédében a következőképpen fogalmazott: A nemzet olyan szellemóriásokat teremtett, olyan hősöket alkotott 1848-ban, akiknek lelkiereje ma is itt él közöttünk, s reményt ad arra is, hogy amiért ők küzdöttek, az meg fog valósulni. A márciusi ifjak üzenete nem más volt, mint a boldogság, szabadság, szeretet, hit és a remény.

A Szózat és a Székely himnusz eléneklése után a Népligetben megemlékezéssel és koszorúzással folytatódott az ünnepség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bognár Péter karmester vezénylésével, az Ifjúsági Fúvószenekar kíséretében elénekelt Himnusz után, a népligeti kopjafánál Muraközi István polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte: egy nemzet, amely a saját pályáját keresi, csak jó példa lehet, hiszen a helyi és nemzeti értékekkel Európa és a világ gyarapodásához járul hozzá.

Fejlődésünk alapja az összefogás, tevékenységünk csak így lehet sikeres. Tetteinket az utókor fogja megítélni, de az elődeinkől kapott örökségünk mindannyiunkat kötelez – hívta fel a figyelmet zárszóként Berettyóújfalu első embere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepi beszéd után a debreceni Csokonai Színház művészeinek „Itt az idő, most vagy soha” című előadását láthatták a résztvevők, végül az önkormányzat, a megyei közgyűlés, a járási hivatal, a KLIK, a rendvédelmi szervek, a történelmi egyházak, a pártok, egyesületek és a város intézményeinek képviselői helyezték el koszorúikat az 1948-49-es események tiszteletére állított kopjafánál.

You have no rights to post comments