artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az Országos Rendőr-főkapitányság – az elmúlt évek hagyományait folytatva – a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal közös szervezésben a 2013/2014-es tanévben immár tizedik alkalommal rendezi meg az Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Versenyt a rendészeti pályaorientációs és előkészítő képzésben résztvevő középiskolai tanulóknak.

A rangos verseny fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter, védnöke Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány volt.

Jelenleg az ország hetvennégy középiskolájában tanítanak belügyi rendészeti ismereteket, ezen belül egyre jelentősebb szerepet kap a katasztrófavédelmi ismeretek oktatása. A több ezer tanuló bekapcsolódása a felkészítésbe nagyban növeli a rendészeti pálya iránti érdeklődést, ami segíti a szervezet utánpótlásának megtalálását, az állampolgári ismeretek minél szélesebb körben történő elsajátítását.

Az egyéni versenykategória célja a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanulók ösztönzése, lehetőség biztosítása tehetségük kibontakoztatására, a rendészeti pálya felé irányításuk erősítésére.

A háromfordulós egyéni verseny első része a középiskolákban zajlott, a legjobb tanulók jutottak az országos egyéni középdöntőbe. Ezt január 22-én negyvenhét középiskola százhatvannyolc diákja részvételével az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjában rendezték meg. Az összetett írásbeli feladatok eredményei alapján huszonöten jutottak be az országos döntőbe.


A jubileumi, X. OKRTV döntőjének a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont. A döntősök írásban és szóban mérték össze tudásukat. Írásban rendészeti ismeretek, katasztrófavédelem, speciális társadalmi ismeretek és rendészettörténet témakörben kellett a kérdésekre válaszolniuk, míg szóban ezeken a témákon kívül angol vagy német nyelven is számot adtak az ismereteikről a tekintélyes szakemberekből álló vizsgabizottság előtt.


Nem okozott meglepetést a hajdú-bihari rendvédelmis tanulók teljesítménye: az elmúlt évekhez hasonlóan három iskola (a Bessenyei György Szakközépiskola, Berettyóújfalu, az I. Rákóczi György Gimnázium és Szakközépiskola, Derecske és a Karacs Ferenc Gimnázium, Püspökladány) négy tanulója is bekerült a legjobbak viadalába.
A Bessenyei György Szakközépiskola az idén megint dobogós lett, a bessenyeis Ináncsi Mátyás Ottó (12.e) a 3. helyezést érte el, teljesítményét két különdíjjal – Hajdú-Bihar megye legjobbja és A legösszeszedettebb felelet - is jutalmazta az Országos Rendőr-főkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.


A tanulók felkészítésében végzett kimagasló szakmai tevékenység elismeréséül felkészítő tanárának, Megyeri Sándor százados úrnak dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr miniszteri elismerő oklevelet adományozott.

A három nap során a versenyzők megismerkedtek Székesfehérvár nevezetességeivel is: megtekintették a történelmi belvárost, kulisszajáráson vettek részt a Vörösmarty Színházban, majd az utolsó napon az ünnepélyes eredményhirdetés előtt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett bemutatókat tekinthették meg.

Tekintettel arra, hogy a huszonöt legjobb az ország közel tízezer tanulójából került ki, találó a verseny mottója, vagyis hogy az országos döntőbe bejutott valamennyi versenyző nyertes.

A jubileumi megmérettetés a csapatversennyel folytatódik, erre áprilisban kerül sor Gyulán, a Békés megyei Harruckern János Közoktatási Intézményben, ahol szintén három napon keresztül mérhetik össze a jelentkező csapatok a szakmai és fizikai felkészültségüket. A versenyt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola közösen szervezi meg.

You have no rights to post comments