artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Dolgos hétvégét tudhatnak maguk mögött a megye tűzoltóegységei. Péntektől vasárnapig összesen 48 segélyhívás érkezett főügyeletünkre, melyből 41 esetben kellett tűzhöz vonulni, négyszer műszaki mentéshez, és három téves jelzés volt.

A tűzesetek döntő többsége avartűz volt, mely jelentős munkát adott egységeinknek. 50 négyzetmétertől egészen 10 hektár kiterjedésig égett az aljnövényzet Hajdúhadházon, Álmosdon, Hajdúszoboszlón, Tiszacsegén, Hajdúszováton, Egyeken, Berettyóújfaluban, Hosszúpályiban és Püspökladányban is.

Pénteken reggel a Hatvan utcai postára vonultak a mobil labor szakemberei, mert egy ismeretlen eredetű fehér poros küldeményt találtak. A rendőrség a levelet elkülönítette, így az ügyfélforgalom zavartalan maradt. A kiérkező tűzoltók méréseket végeztek, de sem mérgező, sem sugárzó értékeket nem mértek. Személyi sérülés nem történt. Későn este a debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották a Hosszúpályiban kigyulladt sorházhoz. 

Szombaton sajnos tovább folytatódtak a beavatkozások az avar- és nádas tüzeknél, vasárnap pedig nagy erőkkel vonultak a hivatásos tűzoltóegységek az esti órákban, mert Berettyóújfaluban egy bevásárlóközpont mögött körülbelül 10 hektár területen kigyulladt az aljnövényzet. Debrecenből, Püspökladányból és Hajdúszoboszlóról is érkeztek egységek a helyiek mellett, valamint a megyei műveleti szolgálat is riasztva lett. Mivel a tűz tanyákat is veszélyeztetett, a helyszínen nagy erőkkel, közel harminc tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, amit végül két óra leforgása alatt sikerült körülhatárolni, majd eloltani. Személyi sérülés nem történt.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

You have no rights to post comments