artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A  Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal - a berettyóújfalui Munkaügyi Kirendeltséget érintő - tegnapi után Varju László országgyűlési képviselő ma megkereste Pálfi Anikót, a Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetőjét, hogy az üggyel és a vizsgálat lefolytatásával kapcsolatban további tájékoztatást kapjon. A megbeszélésről készült jegyzőkönyvet az alábbiakban közöljük.

2014. március 4-én a hajdú-bihari kormánymegbízott jelentette be Debrecenben: jogszerűen járt el a berettyóújfalui munkaügyi kirendeltség annak az álláskeresőnek az ügyében, aki egy, Gyurcsány Ferenc DK-elnök Youtube csatornájára múlt héten felkerült videón arról beszélt, hogy megvonták tőle a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, és bocsánatkérő levelet kértek tőle, hogy visszakapja azt.

Korrekt vizsgálat zajlott le a helyi munkaügyi kirendeltségen a berettyóújfalui panaszos ügyében - mondta a Demokratikus Koalícióhoz (DK) tartozó független országgyűlési képviselő, a párt helyi jelöltje szerdán Berettyóújfaluban, sajtótájékoztatón.

Varju László ezt azután mondta az MTI kérdésére válaszolva, hogy találkozott Pálfi Anikó járási hivatalvezetővel és betekinthetett az ügy valamennyi iratába. A politikus hozzátette: most azt vizsgálják, nehezedett-e valamilyen nyomás az érintettekre a vizsgálat során.

Ugyanakkor minden hivatali dokumentum a videofelvétel után keletkezett - tette hozzá a politikus, megjegyezve: szeretnék elérni, hogy az érintett asszony tárja a nyilvánosság elé az általa a hivatalnak írt levelét.

Varju László arra a kérdésre, hogy a videó megjelentetése előtt ellenőrizték-e mindazt, amit az asszony elmondott, azt válaszolta: "az asszony elmondása szerint jártak el". Hozzátette: a dokumentumok átvizsgálása és az asszonnyal történt egyeztetés után néhány nap múlva a nyilvánosság elé állnak. A legfontosabbnak azonban azt nevezte, hogy az asszonyt nem érte anyagi kár, megkapta a neki járó támogatást.

You have no rights to post comments