artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elemezte és értékelte a megyében 2013. évben bekövetkezett személyi sérüléssel járó balesetek számának, összetételének alakulását. A balesetet okozók vizsgálatakor megállapítható, hogy a legtöbb balesetet – 2013. évben – a személygépkocsi-vezetők, ugyanakkor a közúti közlekedésben való részvételi arányukhoz képest magas a kerékpárosok által okozott személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma és aránya (18%).

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, amit az is bizonyít, hogy az esetek jelentős részében a kerékpáros szabályszegő magatartása járult hozzá a személyi sérüléses közlekedési baleset bekövetkeztéhez.

Tekintettel a kerékpárosok által okozott balesetek magas számára valamint arra, hogy a közúti közlekedés résztvevői közül az egyik legvédtelenebb, legsérülékenyebb csoportot a kerékpárosok képezik, ezért a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2014. évben továbbra is kiemelt feladatként kezeli ezen közlekedők részvételével bekövetkező közúti közlekedési balesetek megelőzését.

Az ilyen jellegű balesetek egyik fő oka, hogy az előírásoktól eltérően kivilágítatlanul, fényvisszaverő prizmák és mellény nélkül vesznek részt a kerékpárosok a közlekedésben. Különösen veszélyes ez a tavaszi hónapokban, amikor a rossz látási viszonyok mellett sok esetben – az esőzések miatt – az útviszonyok is jelentősen romlanak, ezáltal a fékút is többszörösére nőhet.

A kerékpáros balesetek megelőzése céljából a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kerékpár első és hátsó lámpát valamint fényvisszaverő mellényt biztosít a Területi Balesetmegelőzési Bizottságok – rendőrkapitányságok – részére, amelyek a közlekedők számára ingyenesen kerülnek kiosztásra 2014. március 10. és április 30. között.

A kerékpárosok láthatóságának javítása céljából – a „Látni és Látszani” biztonsági alapelvre figyelemmel – a fenti időszakban, ha egy Hajdú-Bihar megyei lakos olyan kerékpárt vásárol, amely nincs felszerelve első és/vagy hátsó lámpával, akkor a vásárlásról szóló számla bemutatása ellenében a rendőrség részére átadja a hiányzó világítóberendezés(eke)t. A hiányzó világítóberendezések Hajdú-Bihar megye területén található rendőrkapitányság, illetve azokhoz tartozó rendőrőrs bármelyikén átvehető.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Hajdú-Bihar Megyei
Balesetmegelőzési Bizottság

You have no rights to post comments