artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2022. május 25. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Hideg mentás szamóca krémleves

Milánói sertésborda

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (600 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu Város 1/2009. (I. 30.) számú rendelete szól az Önkormányzat Képviselő-testülete által alapított kitüntetések odaítéléséről.

A rendelet értelmében ebben az évben a Város napja alkalmából a következő kitüntetések adományozására van lehetőség:
 
„Báthory Gábor-díj” kitüntetés
„Fehér Istvánné-díj” kitüntetés
„Kabos Endre-díj” kitüntetés
„Fráter László-díj” kitüntetés
„Berettyóújfalu város jó tanulója – jó sportolója” kitüntetés
 
A „Berettyóújfalu díszpolgára” kitüntető cím adományozásával fejezi ki a képviselő-testület elismerését annak, aki tevékenységével a tudományos, politikai, művészeti vagy társadalmi élet területén huzamosabb időn keresztül kimagasló érdemeket szerzett, illetve közvetve vagy közvetlenül hozzájárult Berettyóújfalu város anyagi és szellemi életének gyarapodásához.
 
A „Báthory Gábor-díj” kitüntetés annak a személynek vagy csoportnak adományozható, akik személyiségükkel a város gazdasági, társadalmi fejlődését elősegítették, valamint a város művészeti, kulturális, sport és egyéb értékeinek gyarapításához tevékenységükkel hozzájárultak.
 
A „Fehér Istvánné-díj” kitüntetés annak a személynek adományozható, aki kiemelkedő pedagógiai tevékenységet végez vagy végzett valamely berettyóújfalui óvodában, általános iskolában, illetve középiskolában. Tudományos igénnyel publikál szaklapokban, vagy tanulói eredményesen szerepelnek tanulmányi, szakmai, sportversenyeken, valamely művészeti ágban, vagy nevelői, oktatói munkájával hosszú időn keresztül példát mutat a felnövekvő nemzedéknek.
 
A „Kabos Endre-díj” kitüntetés annak a személynek, illetve csoportnak adományozható, aki, illetve amely a város sportéletében, diáksportjában kiemelkedő tevékenységet fejt, illetve fejtett ki, sportvezetői, -szervezői tevékenységével, elért eredményeivel hozzájárult városunk hírnevének öregbítéséhez. Adományozható továbbá annak az aktív sportolónak vagy csapatnak, aki városi szinten az adott év legkiemelkedőbb teljesítményét érte el országos, vagy nemzetközi szinten.
 
A „Fráter László-díj” kitüntetés annak a személynek adományozható, aki a városban kiemelkedő munkát végez a közigazgatás, a közszolgálat, az egészségügy, illetve a mezőgazdaság területén.
 
A „Berettyóújfalu város jó tanulója – jó sportolója” kitüntetés odaítélésére a város oktatási intézményeinek igazgatói tesznek javaslatot. 
 
A Képviselő-testület az áprilisi soros ülésén dönt a helyi kitüntetések odaítéléséről.
 
Kérjük, hogy az elismeréssel kapcsolatos írásbeli javaslataikat indoklással, 2012. április 13-ig beérkezően szíveskedjenek benyújtani Muraközi István polgármester címére (Polgármesteri Hivatal, 4100 Berettyóújfalu, Dózsa György út 17–19.) 
A rendelet 9. § 3./ pontja értelmében a szóbeli, illetve indoklás nélkül beérkezett javaslatok nem kerülnek előterjesztésre.
 
Berettyóújfalu Város Önkormányzata

You have no rights to post comments