artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az Alföldi Legendárium a Székelyföldi Legendárium folytatásaként került létrehozásra, melynek legfőbb célkitűzése az Alföld nagytáj szellemi kulturális örökségeinek felkutatása, megőrzése és átörökítése a jövő nemzedéke számára.

 

 

Az Alföldi Legendárium az ősi magyar mondák és legendák gyűjteményét foglalja magában, ami gyakran olyan szellemi kulturális örökséget vonultat fel, melyek napjainkra szinte már teljesen feledésbe merültek. Az Alföldet Legendás Helyszínekre osztottuk, mely helyszínek egyenként mintegy 30 km átmérőjű körben teljesednek ki, s minden Legendás Helyszín tartalmaz minimum egy ősi mondát vagy legendát.

A Legendás Helyszínek turisztikai vonzereje abban rejlik, hogy az adott területek nem csupán legendákat tartalmaznak, hanem mindegyik sajátos népi- és gazdasági hagyományokra épülő különleges termelői, illetve szolgáltatói kört foglal magában. A komplex kínálat bemutathatósága céljából hoztuk létre a közös tematikán, - a Legendáriumon - alapuló Legendás Túracsomagokat. A Legendás Túracsomagok tehát egy-egy Legendás Helyszín Legendás Termékeit és Legendás Szolgáltatásait tartalmazzák.

Az ötletgazda, - az Alföldi Legendárium brand fejlesztése keretében - a fenti turisztikai termékek népszerűsítésén kívül célul tűzte ki a Legendárium Art, - mint művészeti irány -, valamint az oktatási célból létrehozott Legendárium Nevelési Program terjesztését is.

Az Alföldi Legendárium Klaszter által megvalósított Legendás Túracsomagok megismertetése

A Legendás Túracsomagok egy-egy Legendás Helyszín turisztikai vonzerejének fejlesztését és a klaszterhez csatlakozott szálláshely szolgáltatók szolgáltatáskínálatának bővítését célozzák meg. Az Alföldön összesen 50 db Legendás Túracsomag kerül kialakításra, melyek közül az első nyolc az idei Utazás Kiállításon kerül bemutatásra 2014. február 27 - március 2. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A Legendás Túracsomagok különböző kategóriájú (3 - 4*-os szálloda, panzió, vendégház, stb.) szálláshely szolgáltatókkal szoros együttműködésben valósultak meg, melyek az adott Legendás Helyszín szellemi kulturális örökségein kívül, tartalmazzák a helyi termékekre épült sajátos gasztronómiai kínálatot, valamint az épített környezethez és a természeti értékekhez kapcsolódó szolgáltatásokat is. A túracsomagokat alkotó szolgáltatásokon, - úgymint lovas programok, vezetett séta- és vízitúrák, horgász és vadászkalandok, kastélyok és várak bemutatása, színi előadások, stb. - kívül, a helyi termelők ősi receptúrái alapján készülő kézműves termékek is megismertetésre kerülnek. Ilyen termékek a Legendás Akácméz, a Legendás Panyolai Pálinkák, a Legendás Aszalt Szilva, a Legendás Fenséges Lekvárok, a Legendás Kecsketejfürdő Háziszappan, továbbá a Legendás Szeredás Népzenei Együttes kiadványai és a Legendás Kemencés Edények is.

A Legendás Túracsomagok elérhetők a Legendás Helyszínek szálláshely szolgáltatóinál elhelyezett információs terminálokon, valamint a Pocket Guide® GPS túra-navigációs alkalmazás keretében, amely egyaránt telepíthető Android és iOS operációs rendszerrel gyártott okostelefonokon is. Az alkalmazás személyes idegenvezetőként mutatja be a Legendás Túracsomagok fentebb már részletezett tartalmait a Legendaturizmus jegyében.

 

You have no rights to post comments