artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 5. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A TISPOL (European Traffic Police Network), az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata szervezi azokat a közlekedésrendészeti ellenőrzéseket, melyek a közlekedők legszélesebb körét érintik és Európa területének jelentős részére kiterjednek. A TISPOL által szervezett nemzetközi ellenőrzéseket a tagállamok rendőri szervei egy időben, s mindig azonos céllal hajtják végre.

Az akció keretében, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a társszervek bevonásával, február közepén három napig, a 33-as, a 4-es, valamint a 354-es számú főutakon ellenőrzik a gépjárműveket.

Ezek alapvetően az olyan nem kívánatos járművezetői magatartások ellen irányulnak, melyek a legnagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot rejtik Európa útjain, s megfelelnek a közösségi közlekedéspolitikai elvárásoknak.

Az autópálya teljes forgalmának kiterelésekor a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Nemzeti Közlekedési Felügyelősége és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal mellett a Hajdú Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is saját hatáskörében vizsgálódik, szúrópróbaszerűen ellenőrzi a veszélyes árut szállító tehergépjárműveket.

A hajdúnánási és debreceni kirendeltség, valamint a megyei igazgatóság hivatásos állományú tagjai az ADR ellenőrzések alkalmával vizsgálták többek között a fuvarokmányokat, a gépjárművezető jogosultságát a veszélyes anyag szállítására, az előírt biztonsági felszerelések meglétét és a jelöléseket is.

A revízió alkalmával eddig összesen 38 jármű került górcső alá, melyből 12 szállított valamilyen veszélyes árut, szabálytalanságok egyik esetben sem merült föl.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

You have no rights to post comments