artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Gróf Tisza István Kórház Dr. Böszörményi Nagy Géza terme adott helyet 2014. január 16-án a Richter Egészségváros adományátadó ünnepségnek, melyet megtisztelt jelenlétével a Richter Gedeon Nyrt. képviseletében Dr. Schaff Erika és Dr. Soltész Enikő is. Jelképesen itt került átadásra az összegyűlt adományból vásárolt csontsűrűség mérő készülék.

 

Halászné Szilágyi Gyöngyi ápolási igazgató köszöntötte a rendezvényen megjelenteket; a Richter Gedeon Nyrt. képviselőit, Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu város polgármesterét, Dr. Muraközi Zoltánt, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatóját, a kórház igazgatóit, minden kedves dolgozóját és a sajtó képviselőit.

“Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is - valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.”Halászné Szilágyi Gyöngyi főigazgató úr 2013. szeptember 7-ei beszédéből ragadta ki ezt a gondolatot, mely Albert Schweitzertől származik. Ezen a napon került megrendezésre Berettyóújfaluban a ahol a Richter által felajánlott 2 millió forint mellé 3.459.300 forint gyűlt össze, hála a lakosság példamutató összefogásának, a programokban való aktív részvételének. Mintegy 2.500 fő vett részt a programokon; pl. vérnyomás, vércukorszint, testmagasság, testzsír szint méréseken, tanácsadásokon, véradáson, ahol 73-an adtak vért. A család minden tagjának szerveztek programokat, ahol aktívan mozoghattak kicsik és nagyok egyaránt. A rendezvényen híres emberekkel is találkozhattunk, itt volt Jaksics Kata, Kovács Ágnes, Katus Attila.

 

 

 

 

 

 
 

 

Dr. Muraközi Zoltán főigazgató úr beszédében nagy szeretettel köszöntötte az ünnepségen résztvevőket, a képviselőkön keresztül a gyógyszergyárnak megköszönte ezt a fantasztikus kezdeményezést, az adományt, Dr. Kóti Csaba főorvos úrnak az ötletet és a szervezési munkát, hogy Berettyóújfaluba is elhozták az Egészségváros programot, valamint a város lakosságának, hogy ilyen lelkesedéssel és összefogással vettek részt a szeptemberi rendezvényen. Berettyóújfalu az addigi 13 település közül a legtöbb pénzt gyűjtötte össze, ez kizárólag a város összefogásának köszönhető. Főigazgató úr röviden bemutatta az adományból vásárolt készüléket, ami egy DTX-200 alkar DEXA csontsűrűség mérő eszköz, melynek pontossága, megbízhatósága sokkal nagyobb, mint a régi, ujjpercen mérő készülékeké és 70%-os támogatással írhatók fel receptek a vizsgálat után.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Schaff Erika elmondta, nagy boldogság számukra, hogy ilyen szép eredmény született Berettyóújfaluban. Az elején szkeptikusak voltak, hogy egy kisvárosban milyen fogadtatása lesz a rendezvénynek, ugyanis a gyógyszergyár eddig csak nagyvárosokban szervezte meg az Egészségváros programját. Bebizonyosodott, hogy itt olyan erő és összetartás van a város lakossága és a kórház dolgozói között, ami példaértékű. Mindenki büszke lehet magára és az elért eredményre. A Richter Gedeon magyar gyógyszergyár képviselője további együttműködéséről biztosította kórházunkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyné Kovács Ildikó szakasszisztenstől megtudtuk, hogy 2000 óta van a kórház birtokában egy ujjpercen csontsűrűséget mérő készülék, amely ultrahang alapon mért. Sajnos egy ideje az OEP ezeket a vizsgálati eredményeket nem finanszírozza.

A most vásárolt alkaron mérő modern készülék már röntgen alapú, a kapott eredmény az egész testre kivetítve mutatja a páciens csontsűrűségét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szakasszisztens elmondta, hogy a csontsűrűség mérés nők esetében a menzesz elmaradása után 1-2 évvel ajánlott (50 év fölött), de kivételek mindig vannak, pl. olyan gyógyszerek szedése, illetve betegségek esetén, amelyek befolyásolják a csontsűrűséget. Férfiaknál a fenti kivételek mellett 60 év fölött ajánlott ilyen vizsgálaton részt venni.

You have no rights to post comments