artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 28. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kisebb megszakításokkal, de az államhatárig tekerhetünk a magyar-román kerékpárúton.

 

 

 

 

Nyolcvanöt százalékban kész, de kisajátítási eljárás nehezíti a Berettyóújfaluból Nagyváradra vezető kerékpárút építését. Mint azt Demény Zsolt, a hivatal műszaki irodájának beruházásért felelős munkatársa megkeresésünkre elmondta: a Mezőpeterd - Biharkeresztes - Ártánd útvonalon, ezidáig 32 ingatlan tulajdonosával nem sikerült megegyezni, velük kapcsolatban kisajátítási eljárás zajlik az épülő kerékpárút miatt. - Ezeken a szakaszokon ezért egyelőre nem végeztünk munkálatokat. A kivitelezést akkor tudjuk teljes hosszában megvalósítani, ha ezekre a területekre megkapjuk a ráhajtási engedélyt. Az utat érintő többi ingatlan birtokosával  megállapodtunk és adás-vételi szerződést kötöttünk- fogalmazott a hivatal munkatársa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kisajátítási eljárás mellett régészeti ásatás és a természetvédelmi területtel kapcsolatos kivitelezési időkorlátozás is akadályozta az építkezést. - Berettyóújfalu közigazgatási területén a belterületi szakasz, illetve a Natura 2000 természetvédelmi terület találkozásánál hiányzik a kerékpárút. A többi településen a belterületi szakaszokat próbáltuk megépíteni, hogy a lakosságot minél kevésbé zavarja a kivitelezés, illetve, hogy ott télre ne maradjon balesetveszélyes munkaterület - hangsúlyozta Demény Zsolt. Mint hozzátette: a külterületi szakaszok itt is nagyrészt elkészültek, csak a kisajátítással érintett területek aszfaltozása nem történt meg. - Jelenleg nem folynak munkálatok, mivel március közepéig nem lehet a főút mellett dolgozni. A magyar oldalhoz hasonlóan a román részen is folyamatosan készül a kerékpárút, így nagy esély van rá, hogy nyár elejére teljes hosszában elkészülhet a nemzetközi bicikliút - fogalmazott a műszaki iroda vezetője.

You have no rights to post comments