artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A „Kerek Erdő” Kihívással Élők Nappali Intézményének átadására - mely az ÉAOP pályázat keretein belül valósulhatott meg - 2013. október 31-én került sor ünnepélyes keretek között a volt kórházi bölcsőde épületében.

 

 

Szűcs Kornél Balázs, az intézmény igazgatója köszöntötte a megnyitó résztvevőit és elmondta, fordulóponthoz érkeztek; a mai nappal egy négyéves munka ért véget és az intézmény átadása után egy új munka kezdődik el. Igazgató úr kihangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy a mai rohanó világban megálljunk egy rövid időre és megünnepeljük az elvégzett munka eredményét, megosszuk egymással gondolatainkat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szociálisan hátrányos helyzetű embertársaink felkarolásának módja fontos kérdés, ehhez elengedhetetlen az összefogás. Ezzel kapcsolatosan lényegesnek tartotta megemlíteni azt a 2006 óta működő szolgáltatást, amelynek köszönhetően  az ellátottakat és gyermekeiket egy mikrobusszal a kistérségen belül behozzák, majd 17-18 óra körül mindenkit hazavisznek otthonukba. 36 fő ellátása történik minden nap, 5 munkatárs segítségével. A házi segítségnyújtás a legnagyobb szolgáltatás a térségen belül, 590 fő rászoruló ellátására van igény és lehetőség 29 településen, 94 munkatárs segítségével. 2011-ben kezdődött egy kedvezményes étkeztetési lehetőség, mostanra 470 fő juthat hozzá 320-380 forint közötti meleg ételhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere beszédében az Önkormányzat és a város minden lakója nevében megköszönte, hogy részt vehet ezen a fontos eseményen. Hosszú folyamat és kényszer szülte kezdeményezések után valósulhatott meg ez a beruházás, amire már nagy szüksége volt az itt élő szülőknek és gyermekeiknek egyaránt. Polgármester úr felhívta a figyelmet, sajnos sok család szembesül azzal, hogy gyermekük ilyen kihívással küzd, nekik bármilyen segítség ajándék.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az infrastrukturális feltételek megteremtése elengedhetetlen feltétele volt annak, hogy jó szakmai tudással, hozzáértéssel, megfelelő környezetben tudjanak a gyermekekkel foglalkozni. Az Önkormányzat minden segítséget megadott – és továbbra is megad – ahhoz, hogy a pályázat révén a volt kórházi bölcsőde épülete megfelelő helyet tudjon biztosítani ehhez a feladathoz. Igazi sikerről akkor beszélhetünk, ha valóban meg tudjuk tölteni tartalommal, az itt dolgozók és a gyerekek jól érzik majd magukat és második otthonuknak tekinthetik az intézményt. Muraközi István mindenkinek a lehető legjobb erőt, egészséget és kitartást kívánt, hogy munkájukat a legjobban tudják végezni. A köszöntők és a projekt ismertetése után a gondozottak vidám és egyben megindító műsora következett, amit az új épület bejárása és állófogadás követett.


You have no rights to post comments