artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2013. október 18-án és 19-én, pénteken és szombaton első alkalommal rendeznek Laponyagi vigasságokat Nádudvaron. Így emlékeznek az 1580-ban a település határában portyázó török csapat felett aratott győzelemre. A két nap a reneszánsz és a középkor jegyében telik: 65 jelmezes diák mutatja be az egykori török-magyar csatajelenetet, lesz középkori zene és reneszánsz divatbemutató, de kézműves műhelyekkel és reneszánsz főzőversennyel is várják a vendégeket.

A településen élők a hétvégén veszik birtokba a megújult belváros egyik fontos helyszínét, az Emőd tavat és az ottani vízi színpadot, amit Péter Szabó Szilvia koncertje avat fel. Az ünnepélyes megnyitó szombaton fél 2-kor lesz: Bodó Sándor, a körzet országgyűlési képviselője, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és Beke Imre Nádudvar polgármestere mond ünnepi beszédet.

Részletesen programok:

Pénteken délután 3-kor kiállítás nyílik: a Visegrádi Mátyás Király Múzeum közreműködésével a városba érkezik egy különleges fotókiállítás - középkori épületekről, életérzésről -  a tárlatmegnyitó után Béke Csaba lantművész ad koncertet és reneszánsz gasztronómiai ízelítő lesz a Művelődési Házban.

A szombati program 11 órakor szekeres felvonulással indul a megújuló piactér mellől, a postától. A színes menet az Emőd tóhoz érkezik, ahol a Kövy Iskola jelmezes diákjai csataimitációt mutatnak be, napközben pedig kézműves bemutatók és reneszánsz főzőverseny várja az érdeklődőket. A zsűri díszvendége Péter Szabó Szilvia, aki koncertet is ad fél 3-tól. De az egész napos reneszánsz forgatagban ott lesznek a Debreceni Aranykeresztes Lovagok, Szabó István fegyverkovács kardbemutatót tart, és muzsikálnak a Bordó Sárkány Régizene Együttes tagjai. Különlegesség lesz a Dánielfy Zsolt vezette Magyar Utazó Kamaraszínház reneszánsz divatbemutatója, a testvérvárosi néptáncosok fellépése és sötétedéskor a Sárkánylányok tűzzsonglőr csapat látványos műsora.

A programok ingyenesek!

You have no rights to post comments