artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A városunkban élő Stefánszki Tibort (Stefi) gyermekkora óta érdekli a zene és az éneklés, számos hazai és külföldi rendezvényen fellépet már. Most az a megtiszteltetés érte, hogy október 15-én 20 órától látható lesz a Muzsika Tv "Frédy Show" című műsorában. Ennek kapcsán kérdeztük énekesi pályafutásáról, terveiről.

 

Hogyan és mikor kezdett nótaénekléssel foglalkozni?

A zenével 8 éves korom óta foglalkozom. Akkor kaptam egy tangóharmonikát, és magamtól tanultam meg az első dalt játszani. 15-16 éves lehettem, amikor a harmonikázás mellett elkezdtem énekelni is. Ennyi idősen már lagzikba jártam zenélni. Később váltottam a szintetizátorra, és ekkor kezdtem el foglalkozni az énekeléssel komolyabban.

Tanult-e énekelni?

Igen, tanultam énekelni. Több énektanárom is volt, de az utóbbi időben magamat képzem, amire büszke is vagyok egy kicsit, hisz önállóan értem el a 3,5 oktávot!

Mi vonzotta a zenéhez és énekléshez, miért döntött úgy, hogy énekes lesz?

Már az előbb említettem, kicsi korom óta érdekelt a zene. Emlékszem, mindig a rádióba szerettem volna énekelni, ekkor lehettem talán 10 éves. Aztán volt az Egy millió fontos hangjegy címmel egy Tv műsor, ami nagyon meghatározó volt akkor a zene iránti szeretetemre. Miért döntöttem úgy, hogy énekes leszek? Meg szeretném ismertetni magam a kis országunkban, megmutatni a tehetségemet.

Milyen körökben, helyeken lépett már fel? Melyekre a legbüszkébb?

Lakodalmakban - nem számoltam nem is lehet, de 800 lagziba tuti megfordultam, mint zenész a sok év alatt-, különböző családi rendezvényeken, bálokban, fesztiválokon zenéltem és énekeltem, valamint vendéglátóztam itthon és Németországban is. Természetesen nem hagyom félbe a lagzikat ezután sem, aki meghív, és ráérek, akkor megyek! A legbüszkébb nyilván a Tv szerepléseimre vagyok, 7 dalom van rögzítve a Muzsika Tv-ben.

Mivel foglalkozik a hétköznapokban?

Ugyanolyan hétköznapi életet élek, mint bárki más. Elég sokat vagyok a neten, szervezem a fellépéseket, telefonálok, közben persze gyakorolni is kell, vannak új dalok, amiket meg kell tanulnom. Vannak olyan napok, amikor reggeltől estig csak egy dalt énekelek, olyankor biztos ki vannak a szomszédok teljesen akadva. Itt szeretném megköszöni nekik a végtelen sok türelmet, azt hiszem ezzel ők is segítettek a karrierem elindulásában.

Kik segítették, illetve segítik ezen a pályán?

Először Sláger Tibót említeném. Neki köszönhetem a dalaim nagy részét. Jó barátság alakult ki köztünk. Azt hiszem, az egyik legnagyobb meghatározó személyiség a szakmában. Kék a szeme, Amikor a szívem úgy dobog, Táncolj cigánylány, sorolhatnám még, ez mind az ő szerzeménye. Többszörös arany és platina lemezes zeneszerző, szövegíró. Aztán meg kell említenem Enyedi Sándort is, a Roma reggae, a Szeretem a szemed színét dalaim szerzője. Ők a dalokat adták, másban nem tudtak segíteni. Még van egy ember, akitől nagyon sok inspirációt, biztatást kaptam. Azt hiszem, csak neki köszönhetem az egészet, hogy idáig eljuthattam, bár ő nincs a szakmában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Muzsika TV-n melyik műsorban, mikortól és milyen időközönként lesz látható?

A Frédy-Show-ban október 15-én 20 órától leszek látható. Aztán novemberben is benne leszek egy új adással, a többit nem tudom, de annyit elárulhatok, hogy október 15-től, ha lement az adás, akkor kérhető leszek a kívánság műsorban és Magyar Rózsa műsorában, a Kívánságpercekben is.

Hogyan jött Önnek ez a lehetőség?

2012 augusztusában Budapesten tárgyaltam Fásy Ádám úrral, de sajnos nem tudtunk megállapodni. Hazaérkezésem után eléggé elszomorodtam, na, mondom megjött az első nagy akadály, de már másnap délután jött egy kis öröm a sikertelenség után. Felmentünk a Nóta Tv honlapjára és ott láttam, hogy indul egy új műsor Lagzi Bár címmel. A Youtube-on megtaláltam a műsorvezető számát, felhívtam és 3 hét múlva már adásba is voltam a Nóta Tv-ben. Aztán az egyik énekes barátomnál, KOKAS-nál beszélgettünk Sláger Tibóval és említették, hogy indul a Frédy Show. Biztattak, próbáljam meg, megtettem. Azóta már háromszor voltam Tv felvételen: márciusban Jászfényszarun, augusztusban Szlovákiában, Dunaszerdahelyen a DAC Stadionban, szeptemberben a Népligetben a Szeptember Feszten  énekeltem a Muzsika Tv színpadán.

Hamarosan találkozunk a képernyő előtt és remélem, valamelyik városi rendezvény színpadán is szórakoztathatom majd a berettyóújfalui kedves közönséget is! Üdv: Stefánszki Tibor (Stefi)

You have no rights to post comments