artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Idén szeptemberben két Európai Uniós pályázaton is támogatást nyert városunk, így hosszú idő után méltó módon megújulhat a Nadányi Zoltán Művelődési Központ, valamint a gyermekorvosi rendelő. Továbbá a református templom, a piactér, valamint 2 játszótér fejlesztése is hozzátartozik a beruházásokhoz.

 

A „Berettyóújfalu az egészséges város – II. ütem” című, ÉAOP pályázat 248.722.236 Ft, önerő nélküli, azaz 100%-os intenzitású támogatásban részesült.

Muraközi István polgármester úrtól megtudtuk, hogy ennek keretén belül a piactér, valamint a műemléki környezetben lévő Nadányi Zoltán Művelődési központ felújítása, korszerűsítése fog megtörténni. Valamint ehhez a pályázathoz kapcsolódik a református templom toronysisakjának a felújítása, szigetelése is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Másik jelentős beruházás az Orbán Balázs téren lévő gyermekorvosi rendelő rekonstrukciója, felújítása. Erre 59.997.599 Ft, szintén önerő nélküli támogatást nyert városunk az „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Berettyóújfalu városban” elnevezésű, eddig tartaléklistán lévő ÉAOP pályázaton. Így az évtizedek óta méltatlan körülmények között dolgozó gyermek háziorvosok és a rendelésre érkező betegek egy minden igényt kielégítő, a kor elvárásainak megfelelő orvosi rendelőt vehetnek birtokba a munkálatok elvégzése után.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindkét beruházás esetében nem csupán felújításról van szó, hanem egyben funkcióbővítésről is, így a kultúrházban több színvonalas program megtartása válik majd lehetségessé, a gyermekorvosi rendelő felszereltsége, funkcionális bővítése pedig szélesebb körű ellátást tesz lehetővé.

A piactér felújítása, bővítése által az értékesítés körülményei lesznek 21. századi színvonalúak, ugyanis az őstermelői piacrész 1500 nm-es fedésével az eladók és a vásárlók számára is kulturáltabb környezet kerül kialakításra.

Polgármester úr kiemelte, a református templom 32 millió forintos felújításával hozzájárulnak városunk méltó képének megtartásához, szakrális értékeink megőrzéséhez.

Az említett beruházások mellett a József Attila, valamint a Bessenyei lakótelep játszóterei is megújulnak.

 

Első lépés a kiviteli tervek minél gyorsabb elkészítése, majd ez alapján az ajánlattételi felhívás kiírása következik. Muraközi István reményét fejezte ki, hogy már idén, de legkésőbb 2014 tavaszán már el is kezdődhetnek a munkálatok, melyek 2014 őszére kerülnek befejezésre.

You have no rights to post comments