artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Délután 5 óráig várja városunk lakóit a Richter Egészségváros programokkal, előadásokkal, szűrésekkel, tanácsadásokkal. Mindezt ingyen,  sőt a részvétellel adományhoz juttatjuk a Gróf Tisza István Kórházat.
 
 
 
Szeptember 7-én, már délelőtt 10 óra előtt kezdett megtelni a sátrakkal beterített Szent István tér, minden sátor egy-egy speciális egészségügyi területet céloz meg. Így van asztma szűrés-és tanácsadás, elsősegély szolgálat, nőgyógyászati, urológiás, kardiológiás, koleszterinszint-felmérő, vérnyomásmérő, neuropátiás fájdalomszűrés, hazai készítményeket bemutató, csontritkulásos megbetegedéssel küzdő, bőrgyógyászati, fitnesz, gyógytornász, diabetikus, depressziós-szorongásos betegséggel küzdő, memóriazavar-tanácsadó, Alzheimer-kór tanácsadó, testsúlymérő sátor; szakértőkkel, tanácsadókkal, kisegítőkkel. 
Mindenhol lehet szakember tanácsát kérni, tesztet kitölteni, ami a személyes, egészségügyi állapotot méri fel. Ha kitöltünk egy-egy tesztet, meghallgatunk egy előadást, részt veszünk egy tornán, szűrővizsgálaton, egy pontgyűjtő kupont ragasztanak be a kis füzetbe, amit már az első, adminisztrációs pultnál kiosztanak. Ezek a pontok is ingyenesen megkaphatóak, ha pedig elhagyjuk a rendezvényt, akkor ezt le kell adni és a nap végén, mindegyik kupon 300 forinttá váltódik át, amely hozzáadódik ahhoz  a Richter által felajánlott 2 millió forinthoz, amelyből a Gróf Tisza István Kórház egy DTX-200 alkar DEXA csontsűrűség mérő eszközt vásárolna. 
 
Jaksity Kata műsorvezető nyitotta meg beszédével a napot, aki indulás óta, 5. éve háziasszonya ennek az országjáró szűrő/tanácsadó/egészségügyi köznevelési programsorozatnak, amely egyben jótékonysági rendezvény is. Rudolf Péter, színművész, az esemény védnöke forgatás miatt nem tudott részt venni a megnyitón, de külön videó üzenetben köszöntötte a helyieket. A helyszínen felszólalt Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a város nem titkolt célja az, hogy az embereket megfelelő minőségű és színvonalú egészségügyi ellátásban, kiszolgálásban részesítse; Vitányi István országgyűlési képviselő kiemelte azt a tényt, hogy hamarosan már városunkban is lesz CT vizsgálat elvégzésére lehetőség. 
Dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója beszédében hasznos időtöltést kívánt, és megköszönte a támogatást a Richter-nek, hiszen ezek a programok, nemcsak az emberek egészségét szolgálják, de előre is mutatnak a fejlődésben az egészségügyi köznevelést illetően. Végül Beke Zsuzsa, a Richter PR vezetője elmondta, hogy a rendezvényeken több mint 50 ezren vettek már részt, és több mint 125 millió adományt osztottak ki. A gyógyszercégnek fontos a társadalmi szerepvállalás, és ahogy az idő igazolta, az ilyen jellegű rendezvényeknek igenis van létjogosultságuk. 
 
Nem hiába tartja a mondás, az egészség a legfontosabb, a fiatalabb korosztályból is bőven akadtak képviselők már a délelőtt folyamán is, akik tudják, a megelőzés a legfontosabb, és oda kell figyelniük minden apró jelzésre, amit a szervezetük nyújt. Több család érkezett, mivel a gyermekeknek is szórakoztató programokat szerveztek. Voltak, akik helyben szerették volna elvégeztetni a vizsgálatokat, vagy konzultálni jöttek, esetleg ki akarták zárni valamilyen betegség meglétének az esélyét esetükben. 
 
A színpadi programokat a Piruett Tánc Stúdió kezdte meg, ahol a délután fellép a Bihar Néptáncegyüttes, Bajnóca Néptáncegyüttes is, és lesz torna Katus Attilával is. A folyamatosan látogatható sátrak mellett készenlétben áll a véradói sátor, lehetőség lesz gyógytornázni, a Class Fm sátrát meglátogatni, valamint két további sátorban zajlanak egyrészt a beszélgetések a meghívott vendégekkel, így Béres Alexandrával, Kovács Ágnes, úszóbajnokkal, Rácz Zsuzsa írónővel, Beke Zsuzsával, a Richter Gedeon Nyrt. Kommunikációs vezetőjével; valamint a másik speciális Richter sátorban a délután folyamán a csontritkulásról, Alzheimer-kórról, helyes étkezésről, depresszióról és az érelmeszesedésről tartanak előadásokat. A felállított, kijelölt helyeken egy-egy teszt kitöltésével később tombolasorsolásban is részt vehetnek az emberek. A napot az adomány átadásával zárják majd.
 
Egy biztos a mai nap szánjunk időt magunkra, egészségünkre, ezzel a saját kórházunk számára is gyűjtünk.  Dr. Muraközi Zoltán szavait idézve:
 
„Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is, valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.” (Schweitzer)  
 
 
 

You have no rights to post comments