artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Bihari Természetbarát Egyesület a megalapítása óta kiemelt figyelmet fordít a "város tüdejére", a berettyóújfalui Népligetre.

 

 

 

Kezdetben szemétszedő programokra vártuk a környezetvédelemre elkötelezetteket, ahol a Kiserdő tisztulhatott meg. Később a parkban Bihari Családi Sokadalmat és Szélső Érték Zenei Kulturális Találkozót rendeztünk csónakázási lehetőséggel, Autómentes napot vízi akadálypályával, és tervben van a Szélső Érték Fesztivál folytatása is 2014-ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Csónakázó-tó télen-nyáron meghatározó eleme a parknak. Nyáron a Biharite rendezvényeken kajak-kenusok, hajómodellezők veszik birtokba a tavat, de láttunk már pecást, napfényfürdőzőt is a tó partján. Télen, megfelelő hőmérsékleten pedig a korcsolyásoké a terep.

Veres Péter egyesületi tagunk, és Hegedűs Zoltán, az egyesület elnöke 2012 őszén arra gondolt, hogy kajak-kenus rendezvényeken a vízbe szálláshoz, a hajómodellező bemutatón a hajók vízre bocsátásához, a pecázóknak, romantikázóknak, napozóknak, olvasgatóknak, és télen a korcsolyázás megkönnyítéséhez építeni kellene egy stéget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elképzelés hamar fizikai testet öltött, Nagy Norberttől (Kádár utcai Autósbolt) felajánlásként kaptunk egy lemezes acélszerkezetet, mely kitűnő váznak bizonyult. A Bokor tüzép (B. Gold Kft.) akác deszkákat ajánlott fel, Máté József, vízitúráink gyakori résztvevője kedvezményes festékkel, a Szepes-Iker vas-műszaki üzlet pedig a szükséges csavarok árkedvezményes biztosításával segítette a stég megépítését.

A csiszolás, festés, összeszerelés után a helyszínen megtörtént a lábak felhegesztése is, majd a két ötletgazda, és Sápi Gergő tagunk segítségével végleges helyére került a stég.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kiserdőben található padok sanyarú sorsa miatt igyekeztünk masszív szerkezetet építeni, bár tudjuk, a vandálok vagy tolvajok ellen nincs ellenszer. Mégis bízunk benne, hogy saját pénzünket, szabadidőnket nem kímélve érdemes volt egy olyan aprósággal szépíteni a városon, mely sokak megelégedését szolgálja, és ami nagyot lendít egy városi tó kihasználási lehetőségén.

Hegedűs Zoltán

You have no rights to post comments