artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Szeptembertől már biztonságosan juthatnak el az iskolába a gyerekek Biharkeresztesen. A Magyarországot és Romániát összekötő kerékpárút első részeit ugyanis még ebben a hónapban átadhatják, így a Biharkeresztes belterületét érintő bicikliút is felavatásra kerül.

 

 

Demény Zsolt, a berettyóújfalui műszaki iroda utakkal kapcsolatos beruházási ügyek intézője megkeresésünkre elmondta, hogy egyszerre több helyszínen zajlik az út építése. – Biharkeresztesen a Széchenyi–Ady–Kossuth utcán épült kerékpárutat még ebben a hónapban szeretnénk átadni, hogy mire elkezdődik az oktatás, a gyerekek biztonságosan tudjanak az iskolába közlekedni, ezen kívül az országhatáron is elkészült egy 300 méteres szakasz, amit heteken belül felavatunk – fogalmazott. A Berettyóújfaluból induló kerékpárút érinti Mezőpeterdet, Biharkeresztest, majd Ártándon áthaladva éri el az államhatárt. Onnantól Borson keresztül juthatunk el Nagyváradra.

Mint azt Muraközi István polgármester úr elmondta, az építkezést a márciusi hideg miatt később tudták elkezdeni, ezért a novemberi határidőt jövő év tavaszára halasztották, de az épülő szakaszokat folyamatosan adják át.  – Az időjáráson kívül régészeti ásatás és néhány, az épülő utat érintő ingatlan tulajdonosa is megnehezíti a munkát, utóbbiakkal szemben kisajátítási eljárás zajlik. De nemcsak Magyarországon, hanem Romániában is adódnak problémák, amik lassítják az építkezést. Bors mellett eddig néhány száz méter bicikliút épült meg, mivel megtámadták a közbeszerzési eljárást. Ennek ellenére minden remény megvan rá, hogy folytatódjon a munka, és tavaszra teljes hosszában elkészüljön a kerékpárút – közölte Demény Zsolt.

You have no rights to post comments