artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Új épülettömb, kitüntetések és elismerések átadásával ünnepelte a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház a Semmelweis-napot 2013. augusztus 7-én.

 

 

 

Mint azt Dr. Muraközi Zoltán, az intézmény főigazgatója ünnepi beszédében elmondta, a különböző előléptetéseket, igazgatói jutalmakat a magyar egészségügy napján, július 1-én szokás átadni, idén azonban megvalósult a TIOP beruházás, ezért a kórház vezetősége úgy döntött, hogy az idei Semmelweis-nap fényét emelve együtt tartja meg az ünnepséget, illetve az új épület átadási ceremóniáját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Éhes voltam és ennem adtatok, szomjas voltam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok, nem volt ruhám és felruháztatok, beteg voltam és meglátogattatok” – kezdte ünnepi köszöntőjét Muraközi István polgármester úr. – Máté evangéliumának sorai hűen tükrözik azt a küldetést, amit önök önként vállaltak pályájuk legelején. A lemondást, az éjszakázást, a munkát az idő alatt, míg más ünnepel vagy pihen, szóval a teljes odaadással párosuló szolgálatot – mondta a polgármester a kitüntetések átadását megelőzően.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Semmelweis-nap alkalmából előléptetésben, kitüntetésben és elismerésben részesült dolgozók:

DR. FINNA ISTVÁN – Központi Aneszteziológiai - Intenzív Betegellátó osztály

1998-ban szerzett általános orvosi diplomát. Orvosi pályafutását a berettyóújfalui kórházban kezdte Dr. Szabó Ödön Főorvos Úr kezei alatt, majd a debreceni Kenézy Gyula Kórházban dolgozott aneszteziológusként. 2008 óta ismét kórházunk Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályán dolgozik. 2003-ban aneszteziológiai és intenzív terápiás szakvizsgát szerzett, 2011-ben adjunktussá nevezték ki.

A betegekkel, hozzátartozókkal, munkatársaival való kapcsolata kitűnő, folyamatosan képzi magát. Magas szintű gyakorlati jártassága igen komoly elméleti ismeretekkel párosul. A folyamatos önképzésen túl, az osztály tudományos munkájának is az egyik motorja. Több előadást tartott kórház-szintű tudományos rendezvényeken, illetve rendszeresen ad elő a Magyar Aneszteziológus és Intenzív Terápiás Társaság regionális ülésein. Munkatársaival, a Kórház társosztályainak dolgozóival kapcsolata jó, melyet vidám, emberközeli habitusa is erősít. Szakmai munkájának értékeléseként az új Technológiai Tömbben kialakított ébredő részleg szakmai vezetői feladatával bízták meg.

A Kórház Vezető Testülete, az osztályvezető főorvos javaslata alapján, a Szakmai Vezető Testület támogatásával DR. FINNA ISTVÁN ADJUNKTUST FŐORVOSSÁ nevezi ki.

 

DR. JÁNOSY GÁBOR – Szülészet-Nőgyógyászat osztály

1997-ben szerzett általános orvosi diplomát, ezt követően Intézetünk Szülészet- Nőgyógyászat osztályára került, és azóta az osztály oszlopos tagjává nőtte ki magát. 2002-ben szakvizsgázott szülészet-nőgyógyászatból, 2008-ban adjunktussá nevezték ki. Folyamatosan képzi magát, így 2010-ben B típusú ultrahang jártassági licencvizsgát szerzett. Szakmai munkáját magas színvonalon, betegei teljes megelégedésére végzi. A jelentősen megnövekedett feladatokból kiveszi a részét, sőt, nemzetközi szinten végzi munkáját. Munkatársaival szakmai és emberi kapcsolata jó. Kórházunkban az angol nyelvű orvostanhallgató-képzés koordinátora, mely feladatot szintén magas szinten végezve, a keze alá beosztott külföldi hallgatók is jó hírünket viszik anyaintézményükbe.

Tevőlegesen rész vállal az osztály tevékenységének, értékeinek megismertetésében, és honlapot, klubot szervez, a baba-mama barát osztály kialakításának minden aspektusában jelentős szerepet játszik.

A Gróf Tisza István Kórház Vezető Testülete, az osztályvezető főorvos javaslata alapján, a Szakmai Vezető Testület támogatásával DR. JÁNOSY GÁBOR ADJUNKTUST FŐORVOSSÁ nevezi ki.

 

ORVOS IGAZGATÓI elismerések, kitüntetések:

DR. GYENES ISTVÁN – főorvos, Belgyógyászat osztály, Gasztroenterológia részleg

1992.-ben szerzett általános orvosi diplomát. A végzést követően Kórházunk Belgyógyászat osztályán kezdte meg szakmai pályafutását. 1997-ben belgyógyászatból szerzett szakvizsgát, majd megérezve az új technológiák térnyerését és későbbi sikerét, 2002-ben gasztroenterológiából is leszakvizsgázott. 2004-ig Intézetünkben dolgozott, majd 2004-2010 között először a Kenézy kórházban, majd Sátoraljaújhelyen mélyítette el szaktudását. Munkáját az említett Kórházakban is elismerték, hiszen 2005-ben adjunktussá, 2009-ben főorvossá nevezték ki.

2010-ben, korábbi mentorát követve visszatért anyaintézményébe, és segített a szűkebb szakterületét olyan szakmai szintre emelni, melynek eredményeként az állami átvétel kapcsán a leendő tulajdonos, a GYEMSZI szakértői javaslata alapján a berettyóújfalui Kórházban a Belgyógyászaton belül Gasztroenterológiai részleget nevesítettek! A korábbi osztályvezető távozását követően, 2011 óta az endoszkópos labor vezetője lett, és a korábban megkezdett munkát mind a betegek, mind a munkatársak megelégedésére, a megszokott magas színvonalon sikerült megtartania. 2012-től az újonnan kialakított gasztroenterológia részleg részlegvezető főorvosa lett.

Tudományos üléseken, továbbképzéseken mind előadóként, mind hallgatóként rendszeresen részt vesz. Munkáját magas szakmai színvonal jellemzi. Munkatársaival kapcsolata nem csak csendes természete miatt mintaszerű.

Az Orvos Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete KIVÁLÓ DOLGOZÓ elismerésben részesíti.

 

DR. PEREZ LUIS – főorvos, Sebészet osztály

1981-ben szerzett általános orvosi diplomát hazájától távol, magyar nyelven! 1986-ban sebészetből szakvizsgázott. Kórházunk sebészeti osztályán 1991. óta dolgozik. 2004-ben adjunktussá, 2012-ben főorvossá nevezték ki. A sebészeten belül az érsebészet az egyik fő szakterülete, azonban a Kórházunkban végzett összes sebészeti műtéttípusban otthonos, bármikor képes operatőrként, illetve asszisztensként beavatkozni. 2006-tól rövid időre elhagyta Intézetünket és máshol is kipróbálta magát, sebészként és háziorvosként is, de igazi anyaintézménye és tevékenysége mindig is hozzánk kötötte. Ezt igazolandó került vissza eredeti helyére, és a családi-magánéleti tragédia ellenére is változatlanul magas szinten végzi szakmai tevékenységét. Az osztályvezető főorvos távolléte esetén az osztályvezetői teendőket is ellátja.

Munkáját magas szakmai színvonalon végzi, betegeivel szembeni viselkedése empatikus és humánus. Az Orvos Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

ÁPOLÁSI GAZGATÓI elismerések, kitüntetések:

LISZTESNÉ BÁTHORI ERIKA - műtősnő

1991. szeptember óta dolgozik Kórházunkban. Munkáját nővérként a sebészet osztályon kezdte, ahol általános feladatai mellett a stoma-terápiás nővéri feladatokat is kiemelkedően ellátta. 2004-ben került be a központi műtőbe, majd egy év múlva műtős szakasszisztens képesítést szerzett. A stoma-terápiás nővéri feladatait a műtősnői munka mellett is folytatja, nagy odaadással, a betegek iránti tisztelettel végzi. Pontossága, precizitása kiemelkedő, készségesen vállal plusz feladatokat. Munkatársaival, és a Kórház dolgozóival jó kapcsolatokat ápol, segítségére bármikor lehet számítani.

Az Ápolási Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete KIVÁLÓ DOLGOZÓ elismerésben részesíti.

 

BACSÓNÉ FÁBIÁN JUDIT – orvos írnok, Neurológia osztály

1996. július óta dolgozik Intézményünk Neurológia osztályán orvos írnokként. Munkáját kiemelkedő pontossággal, szorgalommal, lelkiismeretesen végzi. Korrekt, megbízható, segítőkész munkatárs, nyitott az új követelmények, elvárások felé. A minőségügyi és dokumentációs ellenőrzések során teljes rendben talált dokumentáció, valamint az osztály teljesítményének korrekt jelentése részben az Ő munkájának is a dicsérete. Önzetlensége, segítőkészsége, a munkatársaihoz és a betegekhez fűződő kapcsolata példamutató. Kórházunk iránti lojalitása példaértékű.

Az Ápolási Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

KECSKEMÉTI IMRÉNÉ – vezető asszisztens, Központi Laboratórium

2001. július óta dolgozik a központi laboratóriumban. Szakmai tevékenységét analitikusként kezdte, majd 2011-től ellátja a laboratórium vezető asszisztensi teendőit, mely mellett, szükség esetén a mikrobiológia diplomás feladatait is végzi.

Folyamatosan képzi magát, 2012-től a DEOEC klinikai laboratóriumi kutató mesterképzési szakán tanul, későbbiekben laboratóriumi szakvizsgát szeretne tenni klinikai biokémikusként. A vezetői munkáját kiváló elméleti felkészültsége, empátiás készsége mellett a megbízhatóság, pontosság és korrekt együttműködés jellemzi. Határozott egyénisége, nyíltsága, jó szervezőképessége, logikus gondolkodása segíti, hogy a laboratórium vezető asszisztensi feladatait menedzseri szinten, magas színvonalon tudja ellátni. A laboratórium költözési feladatainak megszervezését, levezénylését – annak ellenére, hogy a megbízott laborvezető főorvostól semminemű segítséget nem kapott – példaszerűen végezte, és a Kórházi labordiagnosztikai igényeket eközben is ki tudták elégíteni. Segítőkész, emberséges személyisége miatt köztiszteletnek örvend mind kollegái, mind felettesei körében.

Az Ápolási Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

SZABÓ MÁRIA – rendelőintézeti asszisztens

1993 óta dolgozik Kórházunkban, 2000-től a Szakrendelőben. Elsősorban a traumatológia, ortopédia és sebészet szakrendeléseken végzi szakmai tevékenységét, de szinte valamennyi egyéb szakrendelésen megállja helyét, mely az egymástól jelentősen eltérő feladatrendszerek ismeretében komoly szakmai felkészültséget jelez. Kimagasló a hivatásszeretete, kommunikációs és problémamegoldó készsége kiváló. Rendkívül tájékozott, munkáját nagy szorgalommal, odaadással végzi. Kollégái segítőkészsége miatt szeretik, szinte mindig lehet rá számítani. Mindennapi munkája mellett Intézetünk belső auditori és 5S felelősi feladatokat is ellát.

Az Ápolási Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

VARGA ÉVA – ápolónő, Sürgősségi Betegellátó osztály

1997 óta dolgozik Intézetünkben. Ápolói képesítés megszerzését követően az általános sebészet osztályon helyezkedett el. Szakmai motiváltságát alátámasztja, hogy az SBO szervezésekor az elsők közt jelentkezett, így 2007 óta az osztály dolgozója. 2012-ben sikeres sürgősségi szakápolói vizsgát tett, és megszerzett ismereteit szívesen osztja meg kollégáival és a gyakornokokkal. A kötelező szakmacsoportos képzés keretén belül színvonalas, naprakész előadást tartott a sürgősségi betegellátásban alkalmazott beteg-megfigyelési, monitorizálási lehetőségekről. Munkáját igényesség, jó szervezettség, precizitás jellemzi. Szavahihető, megbízható munkatárs, munkatársaival szemben nagyfokú segítőkészség jellemzi, igazi csapatjátékos. A betegek felé odaforduló, törődő magatartást tanúsít. 

Az Ápolási Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

TRAUMATOLÓGIA OSZTÁLY

A Traumatológia osztály szakdolgozóinak többsége évek óta, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtva dolgozik kórházunkban. Az osztály dolgozóinak összehangolt munkáját, a gondos odafigyelés, a hivatástudat, a betegeken történő segíteni akarás jellemzi, munkájuk során a betegekkel, hozzátartozókkal igyekeznek a legjobb kapcsolatot kialakítani. Elkötelezett dolgozóink tudásukat és szakmai ismereteiket folyamatosan bővítik.Osztályukon az ápolóképzős tanulók szakmai gyakorlati képzése is folyik, a tanulók felkészítésében, szakdolgozóink nagy aktivitással és szakértelemmel vesznek részt.

 A jó munkatársi kapcsolatok nemcsak munkaidőben, hanem azon túl is megmutatkoznak. A munkából adódó megterhelést közös programok szervezésével igyekeznek oldani, ezek népszerűsége kiemelkedő. A jó csapatmunka szellemében segítik egymás munkáját és kiállnak egymásért.

Az Ápolási Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete az osztályt, munkatársai kiváló tevékenysége alapján ELISMERŐ OKLEVÉLBEN részesíti.

 

Ezt követően két különleges osztály következett. Mindkettő az ASTELLAS díjra lett jelölve, és számtalan támogató üzenetet kaptak. Sajnos az országos döntéskor a több száz jelölt között nem kapták meg a díjat, azonban a Gróf Tisza István Kórház számára elmondhatatlanul nagy öröm és büszkeség, hogy az egyébként is kiváló osztályok, részlegek sorából két egysége is kiemelkedőt alkotott!

KRÓNIKUS BELGYÓGYÁSZAT „A” OSZTÁLY

2007. óta működik Intézményünkben a Krónikus Belgyógyászat „A” osztály. Szakdolgozóink 98 ágyon biztosítják a folyamatos orvosi ellátásra/felügyeletre nem szoruló, de tartós ellátást igényelő krónikus, esetenként teljesen magatehetetlen betegek minőségi ápolását, gondozását. Intézetünkben évről-évre növekszik a teljes szükséglet-kielégítést igénylő, magatehetetlen, vagy fokozott segítségre szoruló betegek száma. Ezen betegek ellátása állandó nővéri felügyeletet igényel, szakszerű ápolást tesz szükségessé. A Krónikus Belgyógyászati Osztályunkon elsősorban az egyidejűleg több krónikus megbetegedésben szenvedő idős betegeket ápolnak, gondoznak, mely nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is megterhelő a dolgozóink számára, hiszen nap, mint nap szembesülhetnek a betegek esetleges állapotrosszabbodásával. Dolgozóinknak a betegek szeretete, a hivatástudat, a segíteni akarás az, ami erőt ad és segíti Őket minden nehézségen felülemelkedni. A fárasztó, nehéz munka mellett sokan képzik magukat, szakmai ismereteiket felhasználják a betegágy mellett, illetve az ápolás színvonalának biztosításához.

Az Ő áldozatos munkájuk tükröződik a betegek és hozzátartozóik hálás visszajelzéséből. Az ASTELLAS díjra történő jelölést a Kórház Vezető Testülete az egység számára adományozott EMLÉKLAPPAL köszöni meg.

 

TRANSZFÚZIOLÓGIA

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban 1967. április 1. óta működik a Transzfúziológia osztály, akkor még Véradó néven. A vérgyűjtést, a transzfúziológiával kapcsolatos feladatokat 7 fő  asszisztens és 1 főorvos látja el. Az osztály négy fő profiltevékenysége a terhesgondozás, a vérdepó fenntartás, a kiszállásos és intézeti vérvétel valamint a szerológiai, immunszerológiai vizsgálatok végzése.

Az osztály előre meghatározott éves terv szerint dolgozik, heti 2-4 alkalommal szervezett véradónapot bonyolítanak le. A Vértranszfúziós Osztályon helyben, bármikor lehet vért adni, készségesen állnak dolgozóink a véradók rendelkezésére. Szakmai munkájuk mellett gyakran tudományos előadásokkal készülnek kongresszusokra. Állandó jó kapcsolatot tartanak fenn kórházunk betegellátó osztályaival, az ott dolgozó orvosokkal és szakdolgozói gárdával. Dolgozóink munkájukat igényesen, nagy odaadással, sokszor szabadidejük terhére végzik. Emberi magatartásuk minden szakdolgozó számára példamutató, tisztelik, becsülik, segítik egymás munkáját. Összeszokott, egyenletesen jó színvonalú, pontos, megbízható szakterület révén, példaként ajánljuk valamennyi egészségügyben dolgozó csoport számára. Az ASTELLAS díjra történő jelölést a Kórház Vezető Testülete az egység számára adományozott EMLÉKLAPPAL köszöni meg.

 

GAZDASÁGI IGAZGATÓI elismerések, kitüntetések:

KOGYILLA TIBORNÉ – vezető finanszírozási előadó

Intézetünkben 1984. február 2.-a óta dolgozik. A pénzügyi-számviteli elszámolásokat, a Kórház mérlegét és a beszámolókat felelősségteljes szakmai alázattal és mindig becsületesen, lelkiismeretesen készíti el. Jó munkakapcsolatot tart fent az Intézmény összes dolgozójával. Mindig lehet rá számítani, saját munkája mellett szívesen segít a közvetlen munkatársainak, hogy az államháztartási könyvvitel sajátosságainak megfelelve végezhessék el a feladatokat.

A Gazdasági Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete KIVÁLÓ DOLGOZÓ elismerésben részesíti.

 

CSIKÓS LÁSZLÓNÉ – Központi Takarító Szolgálat

A Központi Takarító Szolgálat takarítónője 2001.08.14.-től dolgozik Intézményünkben, a rendelőintézet területén. Munkáját a takarítási szabályzatoknak megfelelően, a higiénés előírások betartásával végzi, ezzel megteremtve a tiszta, rendezett környezetet, mely elengedhetetlen a betegellátásban. Két éve aktívan vesz részt a Takarító Szolgálat mindennapi adminisztrációs és szervezési feladataiban. Megbízható, precíz, segítőkész. Munkatársaival a kapcsolata jó, feletteseivel szemben tisztelettudó. Plusz feladatokra szívesen vállalkozik.

A Gazdasági Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

KISS SÁNDOR – hulladékkezelő, Belső Szállítási Csoport

2002. május 13–a óta dolgozik intézetünknél, jelenleg a belső szállítási csoportnál a központi hulladék gyűjtőhelyen hulladékkezelői feladatot lát el. Embert próbáló, felelősségteljes, nehéz fizikai munka ez, ennek ellenére mindig örömmel, jó kedvvel végzi. Számára megoldhatatlan feladat nincs. Munkáját nagy teherbírással és kitartással, megfelelő szakértelemmel látja el. Tevékenysége során a környezet és természetvédelem iránti elkötelezettség, alázat mindig megnyilvánul. 2003 óta, az integrált környezetirányítási rendszerben kardinális tevékenységet végez, a rendszer működtetése nélküle szinte elképzelhetetlen, sőt, a felügyeleti auditokon külső szakemberek is kiemelték kimagasló teljesítményét!

Munkatársaival megtalálja a megfelelő hangnemet, őszinte, segítőkész, jó kapcsolatot tart fenn a betegellátó osztályok dolgozóival is. Tevékenysége a kórház összetett gépezetében egy láncszem, mellyel mégis hozzájárul a környezet és természet védelmén keresztül egy élhetőbb, egészségesebb világhoz.

„Aki szereti azt, amit csinál, abból spontán árad az öröm”

Ő egy ilyen ember! Becsületes és kimagasló munkavégzése elismeréséül a Gazdasági Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

PÁLFI SÁNDOR – kertész, Belső Szállítási Csoport

2000. március 13-a óta dolgozik Kórházunk kertészetében. Munkáját nagy odafigyeléssel, felelősségteljesen, kimagasló szorgalommal, lelkiismeretesen és segítőkészen végzi. 2005-ben OKJ-s parkápoló-gondozó szakképesítést szerzett, hogy bővítse ismereteit, és munkáját még nagyobb szakértelemmel tudja ellátni. Kreatív ötleteivel színesíti a Kórház parkjainak arculatát, sokak tetszését kiváltva ezzel.  A problémákat mindig rugalmasan megoldja, helytállása példamutató. Kollégáival, és az intézet dolgozóival jó munkakapcsolatot alakított ki, mindig lehet rá számítani.

Csendes, szerény magatartása, becsületes munkavégzése elismeréséül a Gazdasági Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

KÖZPONTI TAKARÍTÓ SZOLGÁLAT

A Központi Takarító Szolgálat 2002 októberétől működik Kórházunkban. Korábban a személyzet osztályokhoz/részlegekhez beosztva végezte munkáját, közel kétszer ekkora létszámban. Jelenleg 54 takarítónő és 2 takarítógép-kezelő látja el az Intézmény egész területén az előírásoknak megfelelően a takarítási és higiénés feladatokat.

A munkaterületeken kialakult kollektívák jók, együttműködésük az osztályvezető főnővérekkel, vezető asszisztensekkel, szakdolgozókkal, orvosokkal megfelelő. A dolgozók segítő hozzáállása és magas együttműködési hajlandóságuk következtében a szükséges helyettesítések alkalmával a beosztás rugalmasan megoldható. Rendkívüli munkákra is szívesen vállalkoznak egyénenként, de mint csoport is! A példás bizonyíték a TIOP projekt építkezésének befejezése után az új épület takarítása volt, mely nagy létszámmal, nagyon kellemes hangulatban, hatékonyan és precízen folyt, elősegítve az új épületet birtokba vevő egységek mihamarabbi költözését.

A Gazdasági Igazgató javaslatára a Kórház Vezető testülete a Szolgálatot, munkatársai kiváló tevékenysége alapján ELISMERŐ OKLEVÉLBEN részesíti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyar Ápolási Egyesület nevében Bartha Barna elismerő oklevelet nyújtott át Magyarné Nyírő Katalinnak és Nagyné Hajdú Gabriellának.

You have no rights to post comments