artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Folytatódott a fejlesztés a berettyóújfalui kórházban. A targoncák és a CT készülék után 2013. augusztus 7-én átadták az intézmény új épületét.

 

 

 

A Gróf Tisza István Kórház célja, hogy minél szélesebb körű és minél magasabb színvonalú minőségi szolgáltatásokat biztosítson a betegeknek. Az elkészült új blokkal igyekeznek megvalósítani ezt a célkitűzést, ugyanis össze van kötve és központosítva van a régi épülettel. Itt találhatók a műtők és az intenzív osztály, a kórház belső gyógyszertára és a magisztrális labor, valamint a központi sterilizáló és a központi laboratórium.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő megnyitó beszédében elmondta, hogy az immár 85 éves kórház mind építészetileg, mind gépészetileg jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. A trianoni békeszerződést követően a környező települések lakói egészségügyi ellátás nélkül maradtak, ugyanis a közelben Nagyváradon volt kórház, amely az országhatár túloldalára került. Ezért is volt fontos esemény, amikor 1928. október 18-án megnyitotta kapuit a berettyóújfalui intézet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fontos, hogy az intézmény minőségi ellátást nyújtson a betegeknek, az orvosok és ápolók pedig megfelelő körülmények között tudjanak dolgozni. További célunk, hogy magasabb legyen a népegészségügyi aktivitás, éppen ezért a megújuló kórház nem csak a betegek, hanem a betegségeket megelőzni kívánó emberek igényeit is kiszolgálja. – hangoztatta Dr. Szócska Miklós a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felújított kórház a közelmúltban beszerzett egy CT készüléket, amely segítségével rövidebb határidőn belül el tudják végezni a szükséges vizsgálatokat és nem kell a betegeknek beutazni Debrecenbe, ezzel is elősegítve a betegellátást – tette hozzá. Az új részleg felavatását jelképező szalag elvágását megelőzően a katolikus, a református és a baptista egyház képviselői megszentelték az épületet, áldást kérve a dolgozókra és a betegre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az intézmény új blokkját Dr. Muraközi Zoltán főigazgató, Muraközi István polgármester, Vitányi István országgyűlési képviselő, Imre László a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet főigazgató-helyettese és Dr. Szócska Miklós államtitkár adták át.

Ezt követően az érdeklődők belülről is megtekinthették a már részben használatba vett épületet.

A beruházás hivatalos sajtóközleménye:

You have no rights to post comments