artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az M1 Ma Reggel című műsorában 2013. július 12-én Berettyóújfalu mutatkozott be. A több mint 10 perces adás alatt élő kapcsolás volt a Szent István térről, valamint több helyszín, városi nevezetesség is bemutatásra került.

 

 

A hajdani Bihar Vármegye egykori székhelyéről, Magyarország egyetlen olyan településéről, amely nevében falu, mégis város, azaz Berettyóújfaluból jelentkezett 7 óra 15 perckor az M1 Ma Reggel című műsora.

Fábián Barna műsorvezető a Szent István térről köszöntötte a nézőket az Ifjúsági Fúvószenekar zenés ébresztőjével, majd városunk fontosabb nevezetességei, épületei kerültek bemutatásra felvételről. Láthattuk az 1817-től jelenlegi formájában meglévő Református Templomot, ahol Liszt Ferenc akadémiai orgonája is található, a volt Megyeházát (jelenleg Járási Hivatal), a Szent István téren álló Kádár vitéz lovas szobrát, a Makk Kálmán Mozit (bemutatva az új 3D-s digitális vetítési technikát),  a 900 éve épült Herpályi Monostor templomtornyát, valamint a Bihari Múzeumot is.

Ezt követően Kolozsvári Istvánt, városunk kulturális menedzserét kérdezték a Gróf Tisza István Kórház egykori létesítésével kapcsolatban, majd Muraközi István polgármester beszélt Berettyóújfaluról, városunk nevezetességeiről, az elmúlt évek fejlesztéseiről.

2013. július 6-7-én került megrendezésre a Biharország Színe-Java fesztivál a Morotva Ligetben, melynek pillanataiba is betekinthettünk az M1 által készített felvételek segítségével.

A városhoz kapcsolódó további megvalósult, illetve folyamatban lévő beruházásokról Vitányi István országgyűlési képviselő számolt be, kiemelve a kórház új épületrészének, a Bihar Termálliget, valamint a most megvalósuló Berettyóújfalu-Nagyvárad kerékpárútnak a jelentőségét.

Végül Hegedűs Imrét, a Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar e televíziós felvétel alkalmából összeállt fúvósötösének vezetőjét kérdezték a zenekarral kapcsolatban, majd búcsúzóul ismét felhangzottak a rézfúvós hangszerek.

Az M1 Ma Reggel Berettyóújfalut bemutató műsora megtekinthető.

You have no rights to post comments