artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fotó: Csordás Ádám

Vigyáznak a „magyar tenger” strandolóira a Hajdú-Bihar megyei Vöröskereszt képzett ifjúsági tagjai és önkéntesei is.

 

 

Életet mentett két fiatal tavaly a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének balatoni elsősegélynyújtói közül. A csapat idén is felkészült minden helyzetre. Az ifjúsági tagokból és önkéntesekből a legjobb elsősegélynyújtókat válogatták be a 12 fős csoportba, hogy a Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatában 2013. július 10. és 18. között napi nyolc órában készenlétben álljanak és szükséghelyzetben segítsenek az északi part strandjain. Az újraélesztés egyik legkorszerűbb eszközét is használhatják, mert több fürdőhelyen gondoskodik félautomata defibrillátorról a Magyar Vöröskereszt.

Ingyen a biztonságért

A fiatalok sérüléseket, rosszulléteket látnak el kompetenciájuk szerint. Ha nagyobb baj történik, mentőt hívnak, és megérkezésééig stabilizálják a beteg állapotát.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat teljesen ingyenes, a Magyar Vöröskereszt semmilyen térítést nem kér a strandok üzemeltetőitől. Az országos szervezet hét éve járul hozzá ily módon a Balatonon nyaralók biztonságához. Idén július 1-től augusztus 22-ig közel 11 település 19 strandján háromszáz képzett vöröskeresztes elsősegélynyújtó vigyáz a nyaralókra.

A programot a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával és a strandokat üzemeltető önkormányzatokkal, vállalatokkal és közhasznú társaságokkal együttműködve szervezik meg minden évben.

Figyelem, tudás és tett

Sokéves tapasztalat, hogy az elsősegélynyújtók a nagyforgalmú strandokon gyorsítják az ellátást, és ez életet is menthet. Így történt tavaly is, amikor a Balatonudvari Fövenyes strandon zárás előtt egy eszméletlenül sodródó embert vett észre a vízben Rácz Anita – a Hajdú-Bihar megyei Vöröskereszt ifjúsági vezetője – és Szilvási Nóra Lilla önkéntes. Gyors és szakszerű beavatkozásuk, közreműködésük megmentette a nő életét. Tettükért Életmentő Érdeméremmel fejezte ki elismerését a Magyar Vöröskereszt vezetősége.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idén szolgáló fiatalok természetesen azt szeretnék, hogy nyugalmasan, baleset- és rosszullétmentesen strandoljanak a balatoni nyaralók. Ők készenlétben állnak vész esetére elsősegélynyújtóként.

E fiatalokra nem csak a nyári időszakban, hanem év közben is számíthat a Hajdú-Bihar megyei Vöröskereszt minden humanitárius ügyben.

A Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatának főtámogatója idén az FGSZ Zrt.

Fotók: Csordás Ádám

Magyar Vöröskereszt
Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

You have no rights to post comments