artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 2. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Csontleves

Zöldséggel sült tarja héjas cikk borgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A kürtöskalács hagyományos erdélyi sütemény, amelyet a Biharország Színe-Java Fesztiválra látogatók is megkóstolhattak. és

 

 

 

A Romániából érkezett kürtöskalács sütők eredeti, még az 1800-as évekből való hagyományos recept alapján készítették kalácsaikat, mely semmiféle térfogatnövelőt nem tartalmazott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arra a kérdésre, hogy mi a titka a faszénen sült kürtöskalácsnak azt válaszolták, hogy több, mint másfél óráig kell dagasztani a süteményt, majd a hengerre került tésztát 3-5 percen keresztül kell a parázs felett sütni. Aki esetleg nem kóstolta meg, annak egy kis ízelítőt adunk a sütés pillanataiból.

You have no rights to post comments