artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 1. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Gőzölgő bográcsok finom illata járja be a Morotva Ligetet a Biharország Színe-Java Fesztiválon. A főzőverseny résztvevőinek már csak pár perce van, hogy elkészítsék ételeiket, így körbenéztük, melyik csapat, hogy áll az ebéd készítésével. és

 

 

Több versenyző a klasszikus töltött káposztával indul a versenyen, a legtöbbet, 600 tölteléket a romániai Bors település szakácsai készítettek, de Mezősas is sokat, szám szerint háromszáz káposztát töltött. Komádi város önkormányzatának képviseletében az Aranykor Városi Nyugdíjas Klub készít füstölt oldalassal és kaprosan készíti a káposztát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen egyéb ételkülönlegességekkel is készülnek a résztvevők. A tépei csapat Bihari bekecset készít, a sertéshúsba juhtúrót, rizst és tojást varrtak be, de nem biztos, hogy időben elkészülnek, a széljárásra panaszkodtak, na meg, hogy a csapat tagjai nem hoztak fejszét a fa aprításához, ezért a másik tépei csapatnak kellett kisegítenie őket.

A biharszentjánosi Szentjánosi Gulyáságyúsok kétféle gulyással készülnek, Váncsod erdélyi csorbalevest, Hegyközcsatár pedig csülkös babot főz a bográcsban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berettyóújfalu képviseletében több csapat is indult a főzőversenyen, de náluk is megtalálható a töltött káposzta. A versenyzők az első három hely valamelyikére várják ételeiket, de van olyan csapat is, aki szerint az jelenti a sikert, ha elfogy az étel. A verseny végeredményéről az eredményhirdetést követően beszámolunk, de ha megéheztek és szeretnék megkóstolni a bihari ízvilágot, látogassanak ki a Morotva Ligetbe.

You have no rights to post comments