artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Szerda reggeltől önkéntesekkel segíti a védelmi munkálatokat a Református Szeretetszolgálat Budapesten, a Margit-szigeti védelmi munkálatokban vesz részt a segélyszervezet, valamint élelmiszer-adományokkal és evakuálás esetén plédekkel, takarókkal, matracokkal segíti a bajba jutottakat.

A hat legnagyobb segélyszervezet által létrehozott Civil Humanitárius Koordinációs Munkacsoport tagjai a hatékonyabb munkavégzés és jobb segítségnyújtás érdekében folyamatosan egyeztetnek egymással és az Országos Katasztrófavédelemmel.

A Református Szeretetszolgálat a  címen várja az önkéntes jelentkezéseket, az adományokat pedig a 13600-as telefonszám 66-os kódjának bebillentyűzésével lehet eljuttatni a segélyszervezethez. Egy hívás 250 forint támogatást jelent az árvízi védekezésben. Átutalással: 10702019-85008898-51100005 számlaszám „Árvíz” megjegyzéssel vagy online adományozás a oldalon keresztül.

Csütörtökön több mint 50 önkéntessel segédkezett az árvízvédelmi munkálatokban a Református Szeretetszolgálat. A fizikai munka mellett élelmiszer-adománnyal is támogatta szervezetünk a gáton dolgozókat, Pócsmegyeren a helyi református lelkipásztor és a polgármester vette át az adományt.

A település kérésére csütörtök délután kétszáz adag ételt vitt Pócsmegyerre a Református Szeretetszolgálat. A segítők élelmezése fontos feladat a védelmi munkálatok során. Az Országos Katasztrófavédelemmel egyeztetve a Szeretetszolgálat mindig ott segít, ahol arra a legnagyobb szükség van. Péntektől Budapesten nincs szükség önkéntes szolgálatra, de a környező településeken még mindig tartanak a védelmi munkálatok, a szeretetszolgálathoz péntekre jelentkezett több mint száz önkéntest holnap Szigetszentmiklós-Lakihegyre várják. Közben a Kárpátaljai Református Egyház is jelezte segítő szándékát, a vízumuk készítése folyamatban van, várhatóan péntek estétől segítenek a derceni Egyházi Önkéntes Tűzoltóság tagjai. Négy nagy teljesítményű szivattyút is hoznak magukkal, hogy ezzel is segíthessék a védelmi munkálatokat.

Árvízvédelmi munka PÉNTEKEN:

Egyeztetve a Katasztrófavédelemmel, Budapesthez közel egyetlen helyszín van, ahova holnap várják az önkénteseket (Budapesten már nincs ilyen helyszín):

Szigetszentmiklós Lakihegy

M0-ás lejáró

Itt lesz regisztráció, ahol jelezni kell, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntesei (vagytok). Külön gyülekező nem lesz, mindenki úgy érkezik, ahogy és amikor tud. Reggel 8-tól lehet érkezni.

Valamilyen személyazonosító okmány legyen mindenkinél!
Ellátás talán lesz, de nem árt a biztonság kedvéért vinni néhány szendvicset.
Lapátot adnak a helyszínen. 
Akinek van gumicsizmája, vihet, de ott még nem áll a víz, ahol dolgozni kell.

Érdemes reggel érkezni, mert nem biztos, hogy délutánig/estig is eltart a munka, ha lesz elég önkéntes.

Jó munkát kívánunk!

Magyar Református Szeretetszolgálat

You have no rights to post comments