artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 1. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság évek óta megkülönböztetett figyelmet fordít a középiskolás korosztály által okozott balesetek megelőzésére.

 

 

 

A statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy erre a korosztályra a fokozott kockázatvállalás a jellemző, habitusuknál, gyakorlatlanságuknál fogva nagy veszélyt jelentenek a mindennapi közlekedésben. Tevékenységünk során kiemelt feladatként kezeljük azokat az intézkedéseket, módszereket, melyek elősegítik, hogy a fiatalok ne váljanak balesetek áldozatává, másrészről hogy a közlekedési ismeretek kellő elsajátításával a felnövekvő generáció tudatosan tegyen egy kedvezőbb közlekedési morál kialakításáért. A fiatalkorúak által okozott, illetve elszenvedett balesetek megelőzésének egyik hatékony módja a biztonságos közlekedésre nevelés. Ezen oktató, nevelő munka egyik területe a különféle – a közlekedés tárgykörét érintő – versenyek megrendezése.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága idén tízedik alkalommal rendezi meg a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa országos döntőjét. A 14-18 év közötti diákok részvételével zajló felmenő rendszerű verseny legjobbjai – megyéjük képviseletében – 2013. május 22-24. között Debrecenben megrendezésre kerülő országos fordulón mérik össze elméleti (KRESZ, elsősegélynyújtás) és gyakorlati (ügyességi és szabályossági) közlekedési tudásukat kerékpár, moped, illetve személygépkocsi kategóriákban.

A verseny célja a KRESZ-t már jól ismerő diákok részére egy magasabb szintű megmérettetés lehetőségének megteremtése, balesetmentes közlekedésük elősegítése, továbbá szórakoztató és játékos programok keretében – a versenyzők életkori sajátosságaira is figyelemmel – olyan ismeretanyag átadása, mely hasznukra lehet a helyes közlekedési magatartás kialakításában.

Erőfeszítéseink eredményét mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy az elmúlt évekre visszatekintve a személyi sérüléses balesetek számának alakulásában nincsenek hullámvölgyek, azok többé-kevésbé hasonló adatokat mutatnak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy elégedettek lehetünk, továbbra is törekednünk kell az elért eredmények megtartására és további javítására.

You have no rights to post comments