artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 30. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Minestrone leves

Sajttal-baconnel egybesütött jércemell jázmin rizzsel, kompóttal

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

16. alkalommal került megrendezésre a Bihar-Bihor Expo Határmenti Kiállítás és Vásár Biharkeresztesen a Város Hete programsorozat részeként. Idén a rendezvény fővédnöke Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár volt.

 

 

Az immár hagyományként megrendezett kiállítás és vásár célja a vállalkozók és szolgáltatók bemutatkozási, együttműködési lehetőségének biztosítása, valamint maradandó kapcsolatok építése határon innen és határon túl.

Az Expo megnyitására és a Vásárdíjak átadására 10.30 órakor került sor - a megjelenteket Barabás Ferenc, Biharkeresztes Város polgármestere, Bodó Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntötte, majd 10.30-13 óra között Befektetői és Közoktatási szekció előadások következtek, az ezekre előre regisztrált résztvevők számára.

A Befektetői szekciót a Városi Művelődési Ház különtermében tartották, ahol Barabás Ferenc, Biharkeresztes Város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

Ezt követően szakmai előadásokkal folytatódott a program. Először Dr. Czomba Sándor államtitkár a szabad vállalkozási zónák kínálta lehetőségekről beszélt, majd „A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szolgáltatásai a KKV-k fejlődése érdekében” címmel Skapinyecz Péter főtanácsos előadása következett.

A Kárpát Régió Üzleti Hálózat szerepe a Kárpát-medencei regionális gazdasági kapcsolatok fellendítésében volt a témája Király Csaba, Kárpát Régió Üzleti Hálózat irodavezető (KRÜH, Nagyváradi iroda) előadásának.

Dombi János, a Regionális Fejlesztési Holding (RFH) Nonprofit Zrt. régióvezetőjének„Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai” című előadása után Kormány Ilona, értékesítési szervező, ING Biztosító Zrt. előadása zárta a szekciót,„Ahol akarat van, ott megoldás is lesz.” Vállalkozás 2013-ban címmel.

A Közoktatási szekció a Bihar közösségi házban került megrendezésre.

Először Filep Miklós, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának vezetője tartott előadást „Hajdú-Bihar megye közoktatás-fejlesztési elképzelései” címmel, majd Pappné Gyulai Katalin igazgató a tankerületek működésének tapasztalatairól beszélt.

13 órától szórakoztató programokon kapcsolódhattak ki a Városi Sportcsarnokba látogatók, ahol a Fehér Mályva Hagyományőrző Közhasznú Egyesület, a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, a Piruett Táncstúdió növendékei, valamint az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola Hastánc csoportjai adtak színvonalas műsort.

A Fashion Zone Modell Ügynökség Divat-showja, valamint a Valcer Táncstúdió bemutatója emelte a vásár hangulatát, majd a Közönségdíj átadása következett.

A XVI. Bihar-Bihor Expo sztárvendége Muri Enikő volt, aki fellépésével zárta az expot és egyben a Város Hete rendezvénysorozatot.

You have no rights to post comments