artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 30. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Minestrone leves

Sajttal-baconnel egybesütött jércemell jázmin rizzsel, kompóttal

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából ünnepi műsor került megrendezésre a Bihari Múzeum udvarán, 2013. április 16-án.

 

 

 

A rendezvény megnyitóján Horovitz Tamás, a Közép- és Kelet Európai Zsidó Hitközösségek és Szervezetek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a holokausztnak soha többet nem szabad megismétlődnie, de foglalkozni kell vele, hogy mindenki megértse mi történt abban az időszakban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepség nyitóbeszédét Heller Zsolt, a Debreceni Zsidó Templomért és Temetőért Alapítvány elnöke folytatta, aki az előző gondolatot továbbfűzve a békés együttélésről beszélt. –  „Nekem arról kellene most beszélni, milyen jó az, hogy majd kétszáz éve jó barátságban és együttérzésben él zsidó, református, katolikus és más felekezetű ember és mennyi mindent tesznek a városért és a város mennyi mindent tud tenni értük.”

 

Heller szerint Berettyóújfaluban is jelen van az együttérzés, amit az is bizonyít, hogy a Diószegi Kis István Református Általános Iskola diákjai készítettek műsort a Berettyóújfalui Zsidó Hitközösség emlékére.

Az iskola növendékeinek emlékezésében központi szerepet kapott a Berettyóújfaluból elszármazott Konrád család története, amelyet Konrád Görgy: Elutazás és hazatérés című regényének idézésével elevenítettek meg, majd a rendezvény végeztével a béke jelképeként, galambokat engedtek szabadon.

You have no rights to post comments