artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 30. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Minestrone leves

Sajttal-baconnel egybesütött jércemell jázmin rizzsel, kompóttal

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2013. április 13-án került megrendezésre Berettyóújfaluban, a Berettyó folyó lábánál az első Berettyó Hidi Vásár, ahol - élelmiszer árusításán kívül - veterán börze, műszaki cikk-, használt cikk-, ruha-, régiségvásár és zsibogó várta az érdeklődőket. Az eseményre a Berettyóhír is ellátogatott, ahol Bachsitz Zoltán, a rendezvény szervezője, ötletgazdája beszélt erről az új kezdeményezésről.

Kérdésünkre Bachsitz Zoltán elmondta, hogy a Berettyó-parton lévő terület megvásárlása után mindenképp olyan rendezvények, összejövetelek megvalósítása volt a cél, amik városunkban és vonzáskörzetében hiánypótlónak számítanak. Ezzel is színesíteni kívánják Berettyóújfalu programkínálatát, ami egyben a turisztikai vonzerő növelését is jelenti. Ilyen a mostani, elsőként megrendezett Berettyó Hidi Vásár is, amely a tervek szerint minden hónap 2. szombatján kerül megrendezésre, napkeltétől napnyugtáig. Az időponttal próbálnak igazodni a vidéki lakossághoz is, hogy hétvégi időszak lévén tömegközlekedéssel könnyen elérhető legyen.

Bachsitz Zoltán örömmel újságolta, már az első alkalommal hatalmas érdeklődés fogadta a vásárt, mind az árusok, mind pedig az odalátogatók részéről, még rendőri irányításra is szükség volt. A Berettyóhírnek elmondta, bízik abban, hogy ezzel a rendezvénnyel sikerül hagyományt teremteni városunkban, amiről egyre többen fognak tudomást szerezni. A vásár viszont csak egy, a tervben lévő programok között, ugyanis 2013. április 20-án kerül megrendezésre – szintén ugyanezen a helyen – az első Kisállat Börze, amivel az állatszerető és házi kedvencet kereső gazdiknak szeretnének kedvezni. Ez a rendezvény is havonta egy alkalommal, minden hónap 3. szombatján várja majd az odalátogatókat.

A vásáron és az állatbörzén kívül számos ötlet van még a tarsolyában, igazodva az évszakok hagyományaihoz, ünnepekhez, minden korosztály számára. Bachsitz Zoltán példaként többek között egy téli időszakban megrendezésre kerülő Böllér Fesztivált is megemlített, de az idei évben is számos, még egyelőre titokban tartott programra számíthatunk.

A fiatalok számára a már hagyományosnak mondható Nomád disco nyújt kulturált és biztonságos szórakozási lehetőséget a Berettyó-parton.

Összefoglalásként elmondható az, hogy a szervező a fentiekben bemutatott programokkal egy igazi közösségi tér kialakításán munkálkodik, ahol fiatalok, felnőttek, családok egyaránt megtalálhatják a számukra megfelelő egész napos szabadidős kikapcsolódási lehetőséget és mindezt természetközeli, biztonságos, minden igényt kielégítő háttérrel rendelkező helyen.

A rendezvényekkel kapcsolatos aktuális, legfrissebb információk a oldalon olvashatók.

You have no rights to post comments