artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Szombaton este jótékonysági bált tartottak a Hajdú-Bihar megyei Sáp községben. Az est bevételéből az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseinek kívánnak emlékművet állítani.

 

 

 

Sáp község sporttermében körülbelül kettőszáz személy gyűlt össze. Az est fővédnöke Cseke Attila romániai parlamenti képviselő és Bodó Sándor magyarországi országgyűlési képviselő voltak. Elsőként Karacs Imre községi polgármester üdvözölte a jelenlévőket, majd a bál fővédnöke, Cseke Attila köszöntötte a jelenlévőket. Románia egykori egészségügyi minisztere elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek vette, amikor 2013 január 25-én - a Sáp testvértelepülése - Szentjobb községközponttá való visszahelyezése alkalmából tartott ünnepségen Karacs Imre felkérte, vállalja el a bál fővédnökségét. „Örömmel tettem eleget a polgármester úr felkérésének. Fontos az, hogy magunkon túl tudjunk másokra is és a közösségre is gondolni. Amíg tudunk közösségünkre áldozni, addig népünknek van jövője.” – mondta a képviselő, majd egy rövid történettel nyomatékosította az önzetlenség és a mások iránti  szeretet fontosságát.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az eseményen jelen volt Sáp község partiumi testvértelepülésének, Szentjobb községnek a polgármestere, Molnár József is, aki a község nevében felajánlotta, hogy az emlékmű kopjafáihoz szükséges faanyagot a szentjobbi önkormányzat adományozza Sápnak.

Végezetül Bodó Sándor országgyűlési képviselő szólt a jelenlévőkhöz, aki a nehéz gazdasági helyzet ellenére elért sikereket említette meg, majd hivatalosan is megnyitotta a jótékonysági bált. Ezt követően a helybéli óvodások és iskolások, valamint az ifjúsági tánccsoport tagjai mutattak be műsort.

Az est bevétele a részvételi díjakból, a megvásárolható támogatójegyekből, illetve a tombola bevételéből származott. A tombolán értékes ajándékcsomagok találtak gazdára. Cseke Attila fővédnök, egy fából faragott Szent László királyt ábrázoló szobrot ajánlott fel tombolanyereménynek, ám a szobor anyagi és eszmei értékére való tekintettel, a szervezők úgy döntöttek, hogy árverésre bocsátják azt.

A kikiáltási árat Molnár József szentjobbi polgármester felajánlása jelentette, aki 10 ezer forintot ajánlott a szoborért. Hosszas licitálás után a szobor rekordáron, azaz 205 ezer forintért talált gazdára, Sáp község önkormányzata vásárolta meg, s Karacs Imre polgármester elmondása szerint az önkormányzatnál fogják elhelyezni. Az est összbevétele 710 ezer forint volt, vagyis sikeresnek tekinthető a jótékonysági bál.

Az est bevételéből fogják felállítani az 1848-as forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékművét, amelyet a tervek szerint 2014 nemzeti ünnepén fognak felavatni.

You have no rights to post comments