artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

Péntek hajnaltól késő délelőttig a Dunántúl északkeleti részén, Pest megye északi felén és a főváros térségében az eső mellett fagyott eső, ónos eső is várható. Északkeleten, kiemelten Nógrád megyében péntek délutánig lepel-8 cm friss, vizes, tapadó hó hullhat.

 

 

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Ma napközben nagy területen felszakadozik a felhőzet, legfeljebb északkeleten lehet hószállingózás, majd délutántól nyugat felől fokozatosan beborul az ég. Az éjszaka második felétől egyre többfelé várható csapadék: az ország nagy részén eső, az Északi-középhegység nyugati felén havazás valószínű. A hajnali, reggeli órákban a Dunántúl keleti felén és a főváros térségében havas esőre, sőt ónos esőre is számíthatunk! Az ország nagy részén mérsékelt lesz a légmozgás, de ma a Kisalföldön élénk, holnap az Alföldön erős széllökések kísérhetik a déli, délkeleti szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között valószínű, de északkeleten, keleten a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken az ország nagyobb részén 1 és 8, a déli és keleti határ menti területeken 9 és 12 fok között várható.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Többnyire borult időre számíthatunk, csak az időszak végén szakadozik fel nagyobb területen a felhőzet. Országszerte várható ismétlődő eső, vasárnap a Dunántúlon havas eső, hó is lehet, hétfőn pedig hózápor fordulhat elő.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 100 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1, +5 fok között alakul, időszak legvégén lehet hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 10 majd 5, 12 fok között várható, de vasárnap délkeleten néhány fokkal melegebb is lehet.

Az aktuális információkról a és a oldalon tájékozódhatnak. A közlekedéssel kapcsolatban pedig a és a oldalakon tájékozódhatnak. A további részletekről az érintett megye katasztrófavédelmi igazgatóságának honlapján talál információkat.

Folyamatosan nyomon követhető aktuális időjárás és riasztások: ,

Térképes vonatinfó Magyarország összes vonatjáratának aktuális helyzetéről:

OMSZ

You have no rights to post comments