artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

Sárga riasztás van érvényben Jász-Nagykun-Szolnok megye egészére, Pest megye két kistérségére, valamint Zala, Vas, Somogy, Bács-Kiskun, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére és Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Pest, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés megye egyes kistérségeire. Folyamatosan javul a helyzet, halad a forgalom az utakon. Aktuális információk.

 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2013.03.27. szerda éjfélig:

Tovább folytatódik az országos havazás, amelynek súlypontja a szerda reggeli órákra az északkeleti országrészre helyeződik. Mostantól a szerda reggeli órákig az országban még 3-10 cm hó valószínű. Szerdán az éjféli órákig már csak az ország északkeleti felében valószínű számottevő megmaradó hó (általában lepel-5 cm, északkeleti határ közelében 5-10 cm).

A Dunántúl nyugati felében és a keleti országrészben fordulhat még elő gyenge hóátfúvás várhatóan a szerda reggeli órákig.

Hajdú-Bihar megyében, többek között a Berettyóújfalui kistérségben is érvényes riasztás:

1. Hófúvás: Gyenge hófúvás. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Túlnyomóan borult lesz az ég. Ma napközben és éjszaka többfelé, holnap egyre inkább az északi és keleti országrészben számíthatunk ismétlődő, váltakozó intenzitású havazásra. Eleinte délkeleten és a keleti határnál havas eső, eső is előfordulhat. A kezdetben helyenként megerősödő északi, északkeleti szél hófúvást okoz. Szerdán általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1, +4 fok között várható.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csak rövid felszakadozások lehetnek. Többfelé várható csapadék, kezdetben havazás, havas eső, majd egyre inkább eső valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte +1, -7, majd -1, +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 2, 9, később 5, 12 fok között várható.

Katasztrófavédelem jelentése:

A rendkívüli havazás ideje alatt, kedd kora délutánig Magyarország területén összesen 1400-1500 tehergépjármű kényszerült várakozni. Nem sokkal három óra előtt azonban mindenhol megindult a forgalom. A határátkelőhelyeken folyamatos az áthaladás, sok helyen ütemezetten, tízesével, harmincasával engedik a járművek haladását, a tehergépjárművek tehát fokozatosan hagyhatják el a várakozóhelyeket. A főutak döntő többsége jól járható, kisebb fennakadások egyes mellékutakon fordulhatnak elő.

A forgalom megindítása óta, háromnegyed háromtól este háromnegyed hétig 24 műszaki mentéshez kellett a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek kivonulniuk. Az esti órákig tehát országszerte összesen csaknem 200 műszaki mentésnél segítettek a tűzoltók a bajbajutottakon.

Az aktuális információkról a és a oldalon tájékozódhatnak. A közlekedéssel kapcsolatban pedig a és a oldalakon tájékozódhatnak. A további részletekről az érintett megye katasztrófavédelmi igazgatóságának honlapján talál információkat.

Továbbra is azt kérjük, hogy kísérjék figyelemmel az aktuális és a várható időjárási előrejelzéseket, valamint a hatóságok tájékoztatóit.

Folyamatosan nyomon követhető aktuális időjárás és riasztások: ,

Térképes vonatinfó Magyarország összes vonatjáratának aktuális helyzetéről:

OMSZ, Katasztrófavédelem, Magyar Közút, MÁV

You have no rights to post comments