artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 5. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, azaz narancs riasztást adott ki Jász-Nagykun-Szolnok megyére és Pest megye két kistérségére hófúvás kialakulásának veszélye miatt. Elsőfokú, azaz sárga riasztás jelenleg Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Nógrád megyére és Veszprém, Fejér, Pest, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés megye egyes kistérségeire van érvényben. Részletes időjárás és útinformációk!

FRISS! 2013.03.26. 06.55.

Minden vonat közlekedik, de Szolnok környékén lehetnek késések

 
 A havazás, hóátfúvás miatt nincs elzárt vonal a MÁV hálózatán, a MÁV-START az összes vonatát közlekedteti, de késésekre - később a helyi járatok elmaradásaira - számíthatnak a Szolnok környékén utazók - tájékoztatta a Mávinform kedd hajnalban az MTI-t.
 
A hómunkások munkája és a váltófűtő berendezések üzemelése ellenére Szolnok állomáson váltóállítási problémák miatt akár 30-40 perccel hosszabb menetidővel is közlekedhetnek a vasúttársaság járatai.
Hétfő délután óta megerősített szolgálatban dolgoznak a vasutasok; több száz hómunkás dolgozik a váltók hó- és fagymentesítésén, hogy minden vonalon biztosított legyen a folyamatos vasúti közlekedés - tartalmazza a Mávinform közleménye. Hozzátették: készenlétben vannak a hótorlaszok felszámolására a speciális hóolvasztó gépek, továbbá a peronok és az utasforgalmi területek csúszásmentesítésére több tízezer kilogramm mentesítő anyag áll rendelkezésre.
    A Mávinform arra is felhívja az utasok figyelmét, hogy a havas, szeles időjárás következtében a peronok, valamint a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, ezért a fel- és leszállásnál fokozottan ügyeljenek.
 
A Magyar Közút legfrissebb jelentése:
 
Hétfő 1800 órától gyakorlatilag folyamatosan dolgoznak munkagépeink Hajdú-Bihar megyében is. Jelenleg 21 gép dolgozik a fő- és mellékutak tisztántartásán. A megye északi részein havazik, más területein hószállingózás illetve a csapadék megszűnése tapasztalható. A szél gyenge észak-északkeleti irányú, néhol közepes erősségű széllökésekkel. A főutak latyakosak, vizesek, néhol havasak, a mellékutak havasak, letaposott havak, latyakosak, ugyanakkor minden út járható. A legtöbb csapadék Püspökladány és Kaba környékén esett, ahol a hó vastagsága eléri a 8 centimétert.

 

Hajdú-Bihar megyében, többek között a Berettyóújfalui kistérségben is érvényes riasztás:

1. Hófúvás: Gyenge hófúvás. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható változó intenzitású havazás, délkeleten illetve a keleti határszélen havas eső, eső is előfordulhat. Többfelé megerősödik, keleten néhol viharossá fokozódik az északkeleti, északi szél, amely helyenként hófúvást okoz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -2, +4 fok között alakul. Délkeleten lesz az enyhébb idő.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, inkább csak nyugaton és délen szakadozhat fel rövidebb időszakokra a felhőzet. Kezdetben még főként keleten várható további havazás, majd az időszak végén egyre többfelé fordul elő eső, záporeső.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte nagyrészt 0, -7, az időszak végén 3, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti -2, +4 fokról szombatra 7, 15 fok közé emelkedik.

Folyamatosan nyomon követhető aktuális időjárás és riasztások: ,

Térképes vonatinfó Magyarország összes vonatjáratának aktuális helyzetéről:

A katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba folyamatosan érkeznek a bejelentések és a segélyhívások, elsősorban közúti baleseteknél és elakadt járműveknél van szükség a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek beavatkozására. A mai nap folyamán már több mint kétszáz műszaki mentést hajtottak végre a tűzoltók országszerte.
 
A korábban életbe léptetett korlátozásokat a tehergépjárművek tekintetében továbbra is fenntartják, a kamionokat pihenőhelyekre, benzinkutakra és a leállósávokra terelik. A teherforgalmat elsősorban azokon az útszakaszokon korlátozzák, ahol az emelkedőkön a csúszós felületek miatt a kamionok nem képesek továbbhaladni.
 
Az M6-os és M7-es autópályákon valamennyi kamion számára teljes kamionstop van érvényben. Az M3-as és M5-ös, valamint az M43-as útszakaszain részleges kamionstop van érvényben, a Szlovénia felé tartó 7,5 tonna feletti tehergépjárműveket várakozóhelyekre irányítják.

Nem engedik belépni hétfő estétől Ártándnál a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járműveket az országba - mondta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek, kiemelve, hogy az elő állatot és romlandó árut szállító kamionokra, illetve a magyarországi telephelyre közlekedő járművekre ez nem vonatkozik.
 
A meteorológiai előrejelzések alapján az éjszakai és hajnali órákban várhatóan folytatódik a havazás, Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Pest megye ceglédi és nagykátai kistérségében megerősödhet a havazás és a szél, fokozottá válik a hófúvás kialakulásának veszélye. Az érintette térségekben ne induljanak útnak!
 
A várható havazás miatt továbbra is narancs figyelmeztetés van érvényben Fejér, Tolna és Somogy megye területére. Az aktuális riasztásokról, valamint a figyelmeztetésekről a és a oldalon tájékozódhatnak. A forgalomkorlátozásokról és útlezárásokról pedig a és a oldalakon tájékozódhatnak. A további részletekről az érintett megye katasztrófavédelmi igazgatóságának honlapján talál információkat.
 
Tájékozódjanak az aktuális és a várható időjárásról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Az azonnali információhoz jutás érdekében figyeljék a közszolgálati médiumok közleményeit!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a készenléti szolgálatok által üzemeltetett segélyhívó számok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak. Amennyiben bajba kerülnek, vagy tudomásuk van arról, hogy valakinek tűzoltói segítségre van szüksége, hívják a katasztrófavédelmet a 105-ös segélyhívó számon.

Tájékozódjanak az aktuális és a várható időjárásról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Amennyiben a hatóságok azt kérik, ne induljanak útnak! Az azonnali információhoz jutás érdekében figyeljék a közszolgálati médiumok közleményeit!

OMSZ, Katasztrófavédelem

You have no rights to post comments