artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 5. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Hétfőn a déli óráktól intenzívebb havazás kezdődik délnyugat felől (hószállingózás, gyenge havazás már korábban is lesz), azonban a Délkelet-Alföldön vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső, eső) is várható. Hétfő éjfélig a lehulló friss hó mennyisége a Dunától nyugatra haladhatja meg a 10 cm-t, a délnyugati határ közelében akár 15 cm körüli friss hó is hullhat.

 

A megerősödő északkeleti szél több helyen okozhat hófúvást (főként Baranya és Tolna megye térségében kedvezőek a feltételek, hogy akár magasabb hóbuckák alakuljanak ki).

Várható időjárás az ország területére hétfő estig:

Általában túlnyomóan borult lesz az ég, északkeleten viszont csak ma estefelé növekszik meg a felhőzet. Kezdetben a déli és a nyugati megyékben, hétfőn már másutt is - legkisebb eséllyel északkeleten - számíthatunk havazásra. Hétfőn a déli óráktól a Dunántúlon intenzívebbé válik a havazás, ugyanakkor délkeleten havas esőbe vált át a csapadék. A keleti, északkeleti szél az Észak-Alföldön és a középső országrészben időnként megerősödik, ami hétfőn a Dél-Dunántúlon és a középső megyékben néhol hófúvásokat eredményez.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire -3, +3 fok között, délkeleten +3 fok felett valószínű.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Kezdetben borult időre számíthatunk ismétlődő, váltakozó intenzitású havazással. Helyenként hófúvás is várható. Szerda estétől felszakadozik a felhőzet, de sok napsütésre továbbra sincs kilátás. Szórványosan alakul ki vegyes halmazállapotú csapadék, majd az időszak végén egyre többfelé kell esőre számítani.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0, -6, pénteken -1, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak első felében 0 fok körül, de pénteken már 5, 10 fok között várható.

Folyamatosan nyomon követhető aktuális időjárás és riasztások:

You have no rights to post comments