artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 28. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A katasztrófavédelem életében a tavalyi évben bekövetkezett szervezeti és strukturális változások értékélését hallgathatta meg a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos állománya, valamint a meghívott társszervek képviselői február 25-én reggel.

A Megyeháza Árpád-termében megtartott rendezvényen, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Dr. Bakondi György tű. altábornagy is részt vett, valamint Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Az értekezletet Altábornagy úr nyitotta meg és köszöntötte a hivatásos állomány tagjait. Ezután Kovács Ferenc tű. dandártábornok, megyei igazgató tartotta meg évértékelő beszédét, melyben kiemelte, hogy a múlt évben bekövetkezett változások egy példátlan szemléletváltással is együtt kellett, hogy járjanak, ahhoz, hogy egy erős és egységes katasztrófavédelmi szervezetet hozzunk létre.

Beszélt többek között a tűzoltóságok állami irányítás alá kerüléséről, az őrsprogramról, melynek keretében megyénkben Hajdúszoboszlón, Nyíradonyban és Hajdúböszörményben álltak fel katasztrófavédelmi őrsök, (utóbbiak, ez év januárjában), a polgári védelmi tevékenységről, a műveletirányítás átalakulásáról, valamint a hivatásos állomány középpontba állításáról, melynek egyik mérföldköve volt megyénkben a Területi Egészségügyi és Pszichológiai Munkaellátó Központ létrejötte. Elmondta, hogy az elért eredmények mindenképpen egy pozitív jövőképet festenek, de sok feladatunk is lesz. Ezek közül kiemelte a magas szintű munkavégzést, a csapatépítés fontosságát, valamint a mindennapi teendők hatékony elvégzését.

Ezt követően Főigazgató úr összegezte az országos szinten elvégzett feladatokat. Hangsúlyozta, hogy a szervezet életében nagyon fontos, hogy értékelje önmagát, főként, ami az elmúlt év hatalmas átalakulását illeti. Beszélt a jelentős minőségi változások miértjeiről és arról, hogy a katasztrófavédelem egy olyan rendszer, amely csapatban dolgozik a baj óráiban és ezért is nagyon fontos, hogy a társszervekkel megfelelő és hathatós együttműködés alakuljon ki minden megyében. Itt utalt az elmúlt évek szomorú eseményeire, mint a West Balkán tragédia, a borsodi árvíz, vagy a vörös iszap katasztrófa. Ilyen nem ismétlődhet meg még egyszer. Kiemelte, hogy a megfelelő együttműködésnek köszönhetően az elmúlt hónapban Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyékben létrejött rendkívüli hó helyzettel kapcsoltban, megelőztünk egy katasztrófahelyzetet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután beszélt az előttünk álló munkáról, melynek kardinális pontja az ár-és belvíz elleni felkészülés. Ebben a járási hivatalvezetők, mint a helyi védelmi bizottságok elnökei, kiemelt feladatot kapnak. Az árvíz elleni védekezés - mint mondta- elsősorban műszaki kérdés, mely területen a katasztrófavédelem már megtette a kellő előkészületeket, mint mederkotrás, árterek tisztítása, gátak megerősítése, víztározók kiépítése Borsodban és a Tisza mentén, elöntési tervek készítése, tartalékkészletek felmérése.

Előadása végén gratulált a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományának és vezetésének a tavalyi évben elvégzett munkához és sok sikert kívánt az előttük álló feladatok sikeres megoldásához.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

You have no rights to post comments