artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A járási hivatalok a megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként 2013. január 1-jével jönnek létre, így Berettyóújfaluban is, mint járásközpontban. A városunkban létrejövő hivatal működését, a lakosság számára fontos tudnivalókat az alábbi tájékoztatóban mutatja be Pálfi Anikó, a Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetője.

A Berettyóújfalui Járási Hivatal a Berettyóújfalu, Kossuth utca 6. szám alatti, volt járási hivatal épületében kezdi meg működését.

 

A járási hivatal Illetékessége 25 településre terjed ki:

 

Ártánd

Furta

Nagykereki

Bakonszeg

Gáborján

Szentpéterszeg

Bedő

Hencida

Told

Berekböszörmény

Komádi

Újiráz

Berettyóújfalu

Körösszakál

Váncsod

Biharkeresztes

Körösszegapáti

Vekerd

Bojt

Magyarhomorog

Zsáka

Csökmő

Mezőpeterd

 

Darvas

Mezősas

 

 

Az állampolgároknak állandó ügyintézésre a járási hivatal székhelyén lesz lehetőségük, valamint a biharkeresztesi, komádi, körösszegapáti és zsákai kirendeltségeken. A kirendeltségek a jelenlegi polgármesteri hivatalok épületeiben lesznek elérhetőek. A települési ügysegédek az illetékességi területhez tartozó többi településen általánosságban heti 1 alkalommal, az ügyintézési igényeknek megfelelően tartanak ügyfélfogadást.

A járási hivatalhoz kerülő ügyek legnagyobb részét az okmányirodai feladatok jelentik, így a személyi adat-és lakcímnyilvántartással, útlevél-igazgatással és a közlekedési igazgatással kapcsolatos feladatok. A jelenlegi berettyóújfalui, komádi és biharkeresztesi okmányiroda a Berettyóújfalui Járási Hivatal törzshivatalának szervezeti egységeként működik tovább, mindhárom településen a jelenlegi ügyfélfogadási helyszínen.

2013. január 1-től a járási hivatal szakigazgatási szerveként működő járási gyámhivatalhoz kerülnek a jegyzői és a városi gyámhivatali feladat-és hatáskörök. A gyámhivatal munkatársai a járási székhelyen és a biharkeresztesi, komádi, körösszegapáti és zsákai kirendeltségeken lesznek elérhetők.

A járási hivatal hatósági osztályának hatáskörébe tartoznak az egyes szociális ellátásokkal, (időskorúak járadéka, alany és normatív alapon megállapított közgyógyellátásra való jogosultság, ápolási, emelt összegű ápolási díjra való jogosultság (méltányosság kivételével), egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság) a kommunális igazgatással összefüggő feladatok (pl. temetőengedélyezés), a menekültügyek, az egyes vízügyi, illetve védelmi igazgatási, földrendezési és földkiadási ügyek, az érettségi vizsgával, oktatással, valamint egyes távhő, villamos energia és földgázellátással kapcsolatos ügyek. Szabálysértési hatáskörben 2012. április 15-től már a kormányhivatal jár el, január 1-től a járási hivatal hatósági osztálya. A Hatósági Osztály munkatársai a járásszékhelyen és a biharkeresztesi, komádi, körösszegapáti és zsákai kirendeltségeken lesznek elérhetők, illetve az ügysegédeken keresztül minden településen.

2013. január 1-től a munkaügyi kirendeltségek, a népegészségügyi intézetek, a körzeti földhivatalok, az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatalok, valamint az építésügyi hivatalok is járási szinten végzik majd a feladataikat. A berettyóújfalui járásban, a járás illetékességéhez tartozó települések lakossága az alábbi helyszíneken intézhetik ügyeiket:

  • Berettyóújfalui Járási Népegészségügyi Intézet

4100 Berettyóújfalu, Kossuth u. 6.

  • Berettyóújfalui Járási Földhivatal

4100 Berettyóújfalu, Kossuth u. 31.

  • Berettyóújfalui Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltsége

4100 Berettyóújfalu, Bocskai u. 9.

4110 Biharkeresztes, Kossuth u. 2.

4138 Komádi, Hősök tere 11.

  • Berettyóújfalui Járási Hivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Szakigazgatási Szerve

4100 Berettyóújfalu, Kossuth u. 6.

  • Hajdúszoboszlói Járási Építésügyi Hivatala (egyes építésügyi hatósági feladatok)

4201 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1.

  • Debreceni Járási Hivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala (a műemlékekkel kapcsolatos első fokú építésügyi hatósági feladatok)

4024 Debrecen, Piac u. 42-48.

You have no rights to post comments