artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A kiállítás december 4-9-ig tekinthető meg Biharkeresztesen, melynek a Helytörténeti Kiállítás (Ady Endre u. 12.) ad helyet.

 

A rendezvény nyitónapján, december 4-én egész napos programmal (tárlatvezetés, játszóház, ökolábnyomszámítás, környezeti tanácsadás) vártuk az érdeklődő diákcsoportokat és felnőtteket egyaránt.
 
A szemléletformáló tevékenységünk célja a környezettudatos magatartás minél szélesebb körben való elterjesztése a hulladékmegelőzés, a szelektív hulladékgyűjtés és a házi komposztálás megismertetésével és elfogadtatásával, ezáltal olyan környezettudatos emberek nevelése, akik mindennapos cselekedeteikkel tudnak tenni a környezetük megóvása érdekében.
 
A „Hulladékból termék” kiállításon az érdeklődők megismerhetnek néhány példát azokból a hazai termékekből, amelyek alapanyagául hulladékot (papír, műanyag, üveg, fém, gumi) használtak fel. A vándorkiállítást szakmailag az ÖKOPACK Nonprofit Kft segíti.
 
Elsősorban a gyermekek (óvodások és kisiskolások) hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformálását segítő elem volt az interaktív játszóház. Így például mágneskártyás játék segítségével berendezhettek egy házat környezetbarát módon, vagy kiválogathatták a komposztálható hulladékokat.
 
Környezeti tanácsadó standunkon igény szerint egyénre szabottan kiszámoltuk egy-egy érdeklődő ökológiai lábnyomát. Illetve ingyen hozzáférhetőek voltak elsősorban a hulladékgazdálkodással összefüggő szórólapok, kiadványok.
 
Forrás:

 

 
 
 
 
 
 

You have no rights to post comments