artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A fiatalok részéről is egyre nagyobb az érdeklődés az aktuális környezeti problémák iránt. Ők is egyre jobban érzékelik, hogy folyamatosan változik a minket körül vevő világ hol jó,  hol rossz irányba.

Ennek szellemében tartottak beszélgetést a globalizációs problémákról a berettyóújfalui Parola Közhasznú Egyesületnél számos résztvevő jelenlétével 2012. február 18-án.
 

A kötetlen társalgásban szó esett szakmai dolgokról, melyek betartása elengedhetetlen a környezet megóvása érdekében. Ismertetésre kerültek történelmi példák, amelyek vitákat generáltak, és megoldásokat kerestek számos olyan kérdésre melyek minden korban aktuálisak. Tisztázták hogyan is kell szelektíven gyűjteni, mit szabad beletenni a konténerbe és mit nem. Erre azért volt szükség, mert számos helyen még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy melyek azok a csomagolási és egyéb hulladékok, amelyeket újra lehet hasznosítani. A tavasz közeledtével téma volt a házi és nagyüzemi komposztálás is. Ebben az időszakban az emberek jó része rendbeteszi a kertet, metszési, nyírási munkálatokat végez, felfrissíti a növényeket. Ilyenkor fontos tudni, hogy a nyesedékeket nem célszerű elégetni, a kukába dobni, hanem megfelelő kezeléssel és odafigyeléssel vissza lehet tápanyag formájában juttatni a természetbe, melynek az az üzenete, hogy kevesebb műtrágyával is lehetünk eredményesek. A beszélgetést azzal zárták, hogy tovább folytatják a megkezdett munkát, és megbeszélik az aktualitásokat.

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments