artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 17. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Őszibarack krémleves

Sonkával töltött sertéskaraj rántva, burgonypürével, majonézes almás lilakáposztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az UWC Magyarország idén is várja az érdeklődő diákok jelentkezését a United World Colleges (UWC) 2013-2015-ös tanévekre meghirdetett ösztöndíj-pályázatára. Az ösztöndíj kétéves külföldi tanulmányokat biztosít egy olyan speciális kollégiumban, ahol a Nemzetközi Érettségi Program keretében közel nyolcvan nemzet fiataljai élnek és tanulnak együtt.

Az iskolák által felajánlott ösztöndíjak fedezik az ottani tartózkodás, így a szállás, étkezés és a tanulmányok teljes költségét. A diákok családját terheli (iskolánként változó mértékben) a zsebpénz, a biztosítás és az utazási költségek fedezése. Ezen költségek enyhítésére azonban igénybe vehető egyesületünk támogatási alapja.

A pályázati lehetősséggel kapcsolatban nyílt nap lesz 2012. december 20. csütörtökön, 14:30 órai kezdettel a Tóth Árpád Gimnáziumban (Debrecen, Szombathi István u. 12. - Facebook oldal: )

Tájékoztató jelleggel is. Felhívjuk azonban mindenkinek a figyelmét, hogy a pályázati anyagot kizarólag a menüpont alatt elérhető webes pályázati felületen kitöltött és részben kinyomtatott űrlapon áll módunkban elfogadni!

A pályázattal kapcsolatos minden részlet megtalálható a szervezet , ahol az aktuális felhívás is letölthető.

Az iskolákról és a Nemzetközi Érettségiről

 Az 1962-ben alapított UWC-hálózat ma 12 iskolát tart fenn világszerte. Magyar diákokat fogadtak már Walesbe, Kanadába, Olaszországba, az Egyesült Államokba, Hongkongba, Indiába, Norvégiába, Costa Ricára, Szingapúrba és Hollandiába.
Az iskolákba több mint 80 országból érkeznek érettségi előtt álló diákok, hogy két évig együtt tanuljanak angol nyelven a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése és a kultúrák harmóniája jegyében. A kultúrák keveredése és az otthonitól eltérő környezet nagymértékben formálja a személyiséget, fejleszti a problémamegoldó készséget, toleranciára, felelősségtudatra nevel; továbbá fogékonnyá teszi a fiatalokat a világban jelen lévő, globális problémákra. Az itt szerzett tapasztalatok birtokában a végzett diákjaink képessé válhatnak arra, hogy akár nemzetközi környezetben is képviseljék a magyar kultúrát és tudományt.
A diákok két év alatt a Nemzetközi Érettségi (International Baccalaureate, IB, ) programját végzik el. Ez egy világszerte egységesen elismert, színvonalas képzési rendszer - a továbbtanulási arány ezekből az iskolákból gyakorlatilag száz százalék. A Nemzetközi Érettségi Program a "teljes ember" nevelésére törekszik, így a megszokott tantárgyak teljesítése mellett a diákok részt vesznek sportfoglalkozásokon, kreatív tevékenységekben, illetve szociális vagy ökológiai jellegű önkéntes munkát végeznek.

Kik pályázhatnak?

Ösztöndíjaink megpályázására jogosultak azok a 16-18 éves (a megpályázható ösztöndíjak első tanévének szeptember 1-jén 16. életévüket már, de 19. be nem töltött) szakközépiskolai vagy gimnáziumi képzésben résztvevő személyek, akik a pályázat benyújtásakor 10. vagy 11. évfolyamos (ötévfolyamos képzés esetén az adott évfolyamok alatt a 11. és 12. évfolyamokat értjük) tanulmányaikat végzik, és
1) magyar állampolgársággal rendelkeznek és középiskolai tanulmányaikat magyarországi oktatási intézményben folytatják, vagy korábban legalább 5 iskolai tanévet magyarországi oktatási intézményben végeztek;
2) nem magyar állampolgárok, de az ösztöndíj beadásakor legalább három megkezdett tanéve magyarországi oktatási intézményben tanulnak és magyarul beszélnek.

Hogyan lehet pályázni?

- A pályázatot a webes kitöltést követően, a felületen leírt követelményeknek megfelelően (szükséges mellékletek, regisztrációs díj átutalása) postán kell beküldeni a következő címre: 1394 Budapest, Pf. 395

A pályázati anyagok postára adásának határideje: 2013. január 16. szerda
A második forduló időpontja (interjúk): 2013. március 9-10. szombat-vasárnap (a két nap közül csak az egyiken kell részt venni)
A harmadik forduló időpontja (kétnapos tábor): 2013. április 6-7. szombat-vasárnap (mindkét napon részt kell venni)
A pályázáskor kérjük figyelembe venni, hogy a fenti időpontokon nem áll módunkban változtatni, bármelyik fordulótól való távolmaradás a jelentkező ösztöndíjpályázatból való kizárását vonja maga után.

Tájékoztató a pályázóknak:

Az iskolák által felajánlott ösztöndíjak többnyire fedezik a tanulás, a szállás és a teljes ellátás költségeit. (Ez iskolától függően 50.000-90.000 USD, azaz a két év során nagyságrendben 10-18 millió Ft). Azokban az esetekben, ahol az ösztöndíj-felajánlás nem teljes, az UWC Magyarország ezt ösztöndíjalapjából kiegészíti, az ösztöndíjasnak tehát ingyenes a tanulás, a szállás és az ellátás. A kiutazás és a személyes költségek (zsebpénz és biztosítás) általában a kiutazót terhelik. Szociális helyzettől függően erre a célra visszatérítendő támogatás igényelhető az egyesülettől.

Számítunk viszont az ösztöndíjalapunkat támogató hozzájárulásra azon ösztöndíjat nyert diákok családjától, akiknek jövedelmi helyzete ezt megengedi. Ez teszi lehetővé, hogy a jövőben is módunk legyen a részleges ösztöndíjak kiegészítésére, az ösztöndíjak számának növelésére. A támogatás módjáról és ajánlott mértékéről részletes tájékoztató található az UWC Magyarország honlapján (). Ennek alapján a felajánlás összegéről a család dönt. Az így befolyt támogatásokat a következő években meghirdetett részleges ösztöndíjak kiegészítésére fordítjuk, hogy ezzel is biztosítsuk a magyar diákok folyamatos jelenlétét az UWC iskolákban.

A pályázatok elbírálását, az ösztöndíjak odaítélését a pályázók pénzügyi háttere nem befolyásolja. Kérdéseikkel forduljanak bizalommal az UWC Magyarország munkatársaihoz az alábbi elérhetőségeken:
-
- hétfőn 12.00-14.00 között és kedden 18:00-20:00 között a +36 30 559 8090-es telefonszámon

You have no rights to post comments