artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. december 3-án rendkívüli ülést tartott, ahol több fontos napirendi pontot tárgyaltak, köztük a város parkolási rendszerének felülvizsgálatát és annak módosítását, valamint a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat keretösszegének megemelését is.

 

Elsőként sürgősségi napirendi pont tárgyalására tett javaslatot Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere. A nemrég lezárult Bursa Hungarica felsőfokú ösztöndíjpályázat keretösszegének megemelését fogadta el a testület, ez alapján a testvérpárok által beadott pályázatok esetén, mindegyik pályázó jogosult a támogatásra, melynek mértékét 2.000 Ft-os összeghatárban állapították meg.

Ezt követően a fizetős parkolási rendszert érintő új változásokról szóló előterjesztést tárgyalták a képviselők. Muraközi István polgármester elmondta, a Nova Villa 2010 Nonprofit Kft. féléves beszámolója már korábban kitért arra, hogy bizonyos változtatások szükségesek lehetnek a parkolási rendszer felülvizsgálatakor. Ez alapján a Településfejlesztési Bizottság feladata volt a konkrét módosítások kidolgozása, azok tartalmának ismertetése. Alapvető célként tűzték ki, hogy a Berettyóújfaluban lakó, gépjárművel rendelkező lakosok terheit enyhítsék, kiemelve a lakótelepen és a fizetős parkolási övezetben élőket, összekapcsolva ezt a Berettyóújfalu Kártyával rendelkezők számára nyújtott további kedvezményekkel.

Ez alapján a Képviselő-testület elfogadta azt a Szabó Katalin képviselő asszony által előterjesztett javaslatot, miszerint a fizetős övezetekben, valamint a lakótelepeken élők számára az éves lakóhelyi bérlet ingyenes, amennyiben rendelkeznek Berettyóújfalu Kártyával, a város minden fizető zónájára érvényes éves bérletért pedig mindössze 1.200 Ft-ot kell fizetniük a Berettyóújfalu Kártyával rendelkezőknek. A rendelet elfogadásával egyrészt jelentősen csökkenhetnek a lakosság parkolással kapcsolatos terhei, másrészt a Berettyóújfalu Kártyával rendelkezők számának növekedésével egyre többen kihasználhatják a kedvezményes vásárlási, illetve szolgáltatási lehetőségeket is. Jó hír a Berettyóújfalu Kártyára kedvezményt adóknak, hogy a közületi bérletek ára is 50%-kal csökken a módosított önkormányzati rendelet értelmében, mely 2012. december 15-i hatállyal lép életbe.

A  Berettyóújfalu Kártya és a parkolóbérletek megvásárolhatók a Nova Villa 2010 Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában:

Berettyóújfalu, Bajcsy-Zs. u. 27. földszint

Telefon: 54/500-023

A parkolóbérletek 2012. december 15-től válthatók meg.

A zökkenőmentes vásárlás érdekében a regisztrációs lap előre is kitölthető!

You have no rights to post comments