artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A berettyóújfalui volt Járási Hivatal Fráter László terme adott otthont 2012. november 30-án annak a „Helyi erőforrásokkal a helyi közösségért” című települési fórumnak, amely az “Összefogás a jövőért” (TÁMOP-5.1.3-09/2-2010-0013) projekt soron következő állomásaként valósulhatott meg.

A rendezvényre érkezettek regisztrációja után Muraközi István, Berettyóújfalu Város Polgármestere köszöntötte megnyitó beszédével a fórum résztvevőit. Ezt követően Nagy Ildikó, szakmai vezető mutatta be röviden az „Összefogás a jövőért” című projektet, annak feladatait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muraközi István megnyitójából, valamint Nagy Ildikó előadásából megtudtuk, hogy a projekt alapvető célja: -a területi és társadalmi hátrányok következményeinek, a szegénység mélyülésének, újratermelődésének és területi terjedésének mérséklése; -a mélyszegénységben élők integrációjának előmozdítása a szociális és közösségi munka, a lakosság aktív részvételén alapuló tervezés eszközeivel; -a szegénység mélyülésének és generációs áthagyományozásának mérséklése; -a leszakadás mértékének és hatásainak csökkentése; -az etnikai és a szociális szegregáció fékezése; -a mélyszegénységben élő családok helyzetének javítása, integrációjuk erősítése; -a tartós mélyszegénység társadalmi enyhítése, térségen belüli kohézió erősítése; -a helyi közösségi kapcsolatok fejlesztése; -a közszolgáltatások helyi szükségletekhez való igazítása; -valamint a települések és lakosságuk bekapcsolása a kistérségi fejlesztési folyamatokba.

A pályázat akcióterülete: Berettyóújfalu, Gáborján, Esztár, Kismarja, Mezősas, Nagykereki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A projekt bemutatása után Gesztelyi Tamás: „Az iskolai szociális munka, mint a helyi közösség fejlesztésének eszköze”című előadását hallgathatták meg a résztvevők. Az első szünet előtti utolsó előadó Fedorkó Julianna önkéntes koordinátor volt, aki az önkéntes tevékenység jelentőségéről, fontosságáról beszélt.

Az előadások után lehetőség nyílt kérdéseket feltenni az előadóknak, melyekre mindenki számára érthető válaszokat próbáltak adni a projektben dolgozó szakemberek, valamint az elhangzott témákban várták a jelenlévők hozzászólását, véleményét is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rövid szünet után Boros Gábor területfejlesztő: Településmarketing, a tevékenység reklámképe címen tartott szakmai előadást.

Daróczi Lajos, az Y-Food Kft. ügyvezetője az MVA által kezelt kedvezményes hitelekről, támogatásokról tartott tájékoztatást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A két előadást ismét a kérdések – válaszok hozzászólások szekció követte, majd ebéd után, a rendezvény záró programjaként a Berettyóújfaluban működő civil szervezetek bemutatkozása következett.

You have no rights to post comments