artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A BERÉPO Kft. által fenntartott idősek otthona fontosnak tartja a generációk közötti kapcsolat erősítését, ezért lakói és dolgozói mindig tárt karokkal, nyitott szívvel fogadják az oktatási intézmények megkereséseit. Ezen eseményekről számos alkalommal beszámoltunk már itt, a Berettyóhír hasábjain is. Az Idősek Világnapja alkalmalkalmából ismét gyermekek látogattak a Fényes-házba, hogy mosolyukkal, kedvességükkel vidámságot, melegséget lopjanak a szépkorúak mindannapjaiba.

2024.október 7-én a Berettyóújfalui Általános Iskola a 2.a osztályos tanulók Vargáné Hari Krisztina Szilágyi- Baranyai Edit vezetésével a mosoly világnapja alkalmából az idei évben is szívesen csatlakoztak Mosoly séta felhívásához. A program keretén belül az Idősotthon lakóira is gondoltak, hogy néhány verssel és énekkel kedveskedjenek és mosolyt csaljanak az otthon lakóinak arcára nemcsak a Mosoly, hanem az Idősek világnapja alkalmából.

diakok a Fenyeshazban03

Reményik Sándor: Mosoly
 
Mosolyod…
Mely szívből fakad,
Aranyozza be arcodat.
Mosolyod nem kerül pénzbe,
Mégis sokat ér testvéred szemében,
Gazdagítja azt, aki kapja
S nem lesz szegényebb az sem, aki adja,
Pillanatig tart csupán,
De örök nyomot hagy maga után.

 

A szívből jövő mosoly hatalma megkérdőjelezhetetlen, szebbé teszi a napunkat, ez akkor is igaz, ha mi mosolygunk, és akkor is, ha ránk mosolyognak. A gyerekek nem érkeztek üres kézzel. A műsor után szeretetük jeléül saját kezűleg készített mosoly kártyát ajándékoztak a szépkorú lakóknak.


2024. október 9-én a Berettyóúfalui Szakképzési Centrum Bessenyei György Technikum 11.F osztály kisgyermek-nevelő,- gondozó tanulói Vékonyné Somi Erika ostályfőnök fekészítésével az Idősek Világnapja alkalmából köszöntötték a BERÉPO Nonprofit Kft idősek otthonának lakóit.

diakok a Fenyeshazban01

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.”-szól az idézet Sütő Andrástól és minket, fiatalabbakat arra int, hogy életünk során fordítsuk tekintetünket az idősek felé, mert tudásuk, tapasztalatuk, bölcsességük óriási támaszt nyújthat számunkra.

Az intézményünk életében a generációk összekapcsolása igen fontos feladat, a közös találkozások, események, rendezvények szervezése által. Az idősek megbecsülését, a velük való törődést szívünkből fakadó közkötelességünknek kell tartanunk továbbra is, és ezt kell tennünk minden minőségünkben: gyerekként, felnőttként, mert a szeretet ezt parancsolja.

Ezen gondolatok tükrében kereste intézményünket Siposné Szabó Andrea igazgató asszony, hogy a 11 F.osztályos kisgyermekgondozó-nevelő szakos diákjai szeretnének egy irodalmi műsorral kedveskedni az otthon lakóinak az Idősek Világnapja alkalmából. A tanulók műsorát Kiss Tímea 14. C osztályos tanuló furulyán előadott ismert dallamokkal színesítette.

Minkét megkeresést hálás szívvel fogadták a szépkorú ellátottak.

diakok a Fenyeshazban02

You have no rights to post comments