artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Az Idősek Világnapja alkalmából ünnepi rendezvény keretén belül köszöntötték a szépkorú lakókat a Fényes-házban. A Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai, Muraközi István, városunk polgármestere és Karalyos Krisztina, a Berépo ügyvezető igazgatója tette még emlékezetesebbé az ünnepet. KÉPGALÉRIA

Fekete Ferencné mentálhigiénés munkatárs Márai Sándor: Ajándék című versének soraival köszöntötte az esemény résztvevőit:

"És mégis, ma is, így is,
örökké mennyit ad az élet!
Csendesen adja, két kézzel,
a reggelt és a délutánt,
az alkonyt és a csillagokat,
a fák fülledt illatát,
a folyó zöld hullámát,
egy emberi szempár visszfényét,
a magányt és a lármát!
Mennyit ad, milyen gazdag vagyok,
minden napszakban,
minden pillanatban!
Ajándék ez,
csodálatos ajándék.
A földig hajolok,
úgy köszönöm meg."
 
Köszöntőjében kiemelt, az Idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről, szeretetükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, szeretetüket és annak kifejezését. Kinyilvánítjuk, nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a bölcsességre, türelemre, elfogadásra, amivel csakis ők rendelkeznek.

a fenyes haz lakoit koszontottuk01 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepnga fenyes haz lakoit koszontottuk04 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kiselőadói szakköre (2.-6. osztályos tanulók) ”Tisztelet az éveknek” című műsorát adta elő, felkészítő pedagógus Szűcsné Farkas Judit volt, közreműködött Csarnai Zsuzsanna. 

A következőkben a BERÉPO Kft. Mátyás utcai tagintézményében élő ellátottak szeretetük, nagyrabecsülésük jeléül néhány verset adtak elő. Meghallgathattuk Miniska Zselyke - Az örök fiatalság, Szász Anna Mária - Lehet című versét, majd végezetül egy nagyon szép ima következett, II. Szent János Pál pápa imádsága, Köszönet az úrnak címmel. Végezetül az intézményben gyakorlatot teljesítő tanuló, Horváth Kíra Kertes Erzsébet - Elszálltak az évek.című versével kedveskedett.

idosek napja a fenyes hazban24 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepngidosek napja a fenyes hazban21 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A megható műsor után Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere köszöntötte a megjelenteket,  ünnepi beszédében örömét fejezte ki, hogy az iskolások műsora megmutatta a generációk közötti kapcsolatot, annak fontosságát, szebbé téve az itt élők számára az Idősek Világnapját. A legfontosabb, hogy valamennyi generáció olyan szeretettel forduljon az idősek felé, amilyennel gyermekkorunkban Ők fordultak felénk – hangsúlyozta polgármester úr. 

idosek napja a fenyes hazban39 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Karalyos Krisztina, a BERÉPÓ Kft. ügyvezetője nagy szeretettel köszöntötte az intézmény valamennyi szépkorú lakóját. Mint elmondta, az év folyamán folytatott magánbeszélgetések alapján egy fontos tulajdonság mindenkiben megtalálható, amely a hosszú élet titka. Ez nem más, mint az aktivitás, valamint a szeretet, a valahová való tartozás érzése és az emberi hit bitokában lehet ilyen szép kort megélni és még további éveket együtt tölteni.

idosek napja a fenyes hazban45 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Fekete Ferencné Sarkadi Sándor szavait idézve azt kívánta, hogy a családtagok szeretete aranyozza be a szépkorúak hétköznapjait és ünnepeit, ajándékozzák meg Őket vidámsággal, békességgel, figyelmükkel, szeretetükkel és tisztelettel kívánta, hogy derűsen és jó egészségben töltse a pihenés éveit az intézmény minden lakója.

„Múlik az idő, őszre jár, de fénylik még a napsugár.

aranyat szór és meleget, örüljenek az öregek.

Az őszidő is szép lehet, kívánunk hosszú életet.

Maradjatok még itt velünk, jövőre újra eljövünk.”

 

You have no rights to post comments