artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Berettyóújfalu Város Önkormányzata család-barát támogatásokkal - lakáshoz jutók helyi támogatása, babaköszöntő csomag, a Város Babája cím adományozása - szeretné segíteni a fiatalok városban maradását, családok letelepedést, a családalapítást.

  • Lakáshoz jutók helyi támogatása: az önkormányzat nagyobb összeggel, 1.000.000.- Ft-tal szeretné segíteni a Berettyóújfaluban élő, valamint a városban letelepedni szándékozó fiatalokat első, saját tulajdonú lakásuk megvásárlásában vagy építésében.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottsága 2024. augusztus végéig 7 esetben döntött lakás megvásárlásához vissza nem térítendő támogatás megállapításáról 6.080.000.-Ft összegben, 1 esetben pedig építéshez vissza nem térítendő támogatás megállapításáról 1.000.000.-Ft összegben, a támogatási összeg összesen: 7.080.000.-Ft.

A kérelem elérhető a Polgármesteri Hivatal 11. számú irodájában, ahol a jogosultsági feltételekről tájékoztatást ad Porkolábné Áros Mónika igazgatási irodavezető (telefon: 54/505-456).

Hagyományteremtő céllal 2018-ban került bevezetésre a Babaköszöntő csomag és a Város Babája cím adományozása.

  • Babaköszöntő csomag: Az önkormányzat 30.000.-Ft értékű babaköszöntő csomaggal köszönti a berettyóújfalui családok újszülött gyermekeit. A csomag a védőnők javaslatának figyelembe vételével csecsemőruházatot, illetve csecsemőápolási cikkeket tartalmaz.

A csomagra jogosultak az újszülött gyermek szülei, ha a gyermek születésekor folyamatosan legalább egy éve életvitelszerűen Berettyóújfalu város közigazgatási területén élnek és bejelentett berettyóújfalui lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek. A támogatást egy gyermek után csak egy alkalommal és csak az egyik szülő veheti igénybe. A Polgármesteri Hivatal a területileg illetékes védőnő jelzése alapján értesül a gyermek születéséről. A csomagok kiszállítása havonta történik, az önkormányzat ajándékát nagy örömmel fogadják a családok.

Örömünkre 2024. augusztus végéig 76 babaköszöntő csomag megállapításáról döntött az önkormányzat. A babaköszöntő csomaggal minden berettyóújfalui családnak gyermekük születéséhez gratulálunk, jó egészséget kívánunk és várjuk szeretettel a babák születését!

varosbabaja

  • „A Város Babája”: Berettyóújfalu Város napján (május 23-án) első életévét betöltő baba részére állapítható meg „A Város Babája” cím, mellyel együtt a gondozó szülő részére 30.000.-Ft támogatás jár.

A támogatás annak a szülőnek állapítható meg, aki legalább egy éve bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen él Berettyóújfaluban, valamint a gyermek gondozásáról, neveléséről saját háztartásában gondoskodik.                             

Nagy örömünkre idén az önkormányzat „A Város Babája” cím adományozásáról döntött, mivel 2024. május 23-án, Berettyóújfalu Város napján megszületett Szabó Bence, Szabó Béla és Szabó-Sándor Tímea első közös gyermeke. Jó egészséget kívánunk a családnak!

 

Berettyóújfalu Város Önkormányzata

You have no rights to post comments